Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Български блокчейн стартъп получава финансиране от æternity Ventures

в Блокчейн
Loading...

Наскоро стана ясно, че базираният в България мениджър на активи æternity Ventures ще инвестира в блокчейн стартъпа Recheck.

Recheck се прочуха с това, че направиха колаборация с българския футболен клуб ПФК Левски, с цел проследяване на фен артикулите на отбора чрез блокчейн. Това се превърна в първото подобно партньорство и Левски стана първия тим, който да се възползва от тази технология.

Това поредната инвестиция на æternity в блокчейн пространството след WeiDex, TradexSocial и Noble Hire.

Регистрираният в Холандия български стартъп ще може вече да извършва транзакции в мрежата на æternity, както и да се осъществява сигурно съхранение и управление на документацията. Същевременно Recheck ще насочат част от инвестицията към разработването на нови продукти и услуги. За в бъдеще има планове за имплементиране на децентрализирани приложения, но тази идея е все още в „зародишен етап на развитие“.

Никола Стоянов, директорът на æternity Ventures сподели:

“С екипа ни следим развитието на ReCheck от доста време и се радвам, че днес официално можем да обявим нашата инвестиция в тях и да ги приветстваме като част от нашата растяща екосистема. ReCheck е четвъртата българска компания, в която инвестираме и за нас това е знак за отличното развитие на страната ни в сферата на блокчейн технологията”

Коментарът от страна на Емил Стоянов и Емилиян Енев гласи:

Присъствието на æternity Ventures в региона е от ключово значение за подкрепа на компании като ReCheck и ускоряване на развитието им. Радваме се да бъдем част от тази общност и за нас това беше естествено решение за стратегическо партньорство. Подготвяме пускането на практични и полезни продукти върху публичната мрежа на æternity и амбицията ни е да докажем реалното приложение на технологията в бизнеса и живота на хората.

Този тип инициатива може да се определи като един скок напред към дигиталното бъдеще, което съвсем буквално „чука на вратата“. България все повече се прочува с талантливите си разработчици, които непрекъснато се стремят към иновации, а æternity и Recheck са най-подходящия пример за това.

Cryptodnes. bg

Левски София е първият клуб в света който интегрира блокчейн

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе