Българският «Проект Р-21» (ЗОМБИ) – Изповедта на едно бивше ченге от ДС

в Любопитно
Loading...

Според тази изповед през 1970 г. КГБ взема решение в Съветския съюз да се мобилизират водещи специалисти – лекари, инженери, психолози, които да разработят проекта “разузнавач на бъдещето” (“разузнавач на 21-ви век”) – Р-21. Целта е соцлагерът да разполага с разузнавачи, които са готови да изпълнят всяка заповед, без колебание да рискуват живота и здравето си за изпълнение на задачата, да имат много висока работоспособност и “фотографска” памет, никакви инстинкти или изкушения да не могат да ги отклонят от изпълнението на операцията, от паметта им да е възможно да се изтрива определена информация, да не е възможно врагът да ги привлече на своя страна или да ги накара да проговорят.

Десет години екип от учени под ръководството на професор Е. в секретния град №47 разработва методиката за създаване на “разузнавача на бъдещето” и апаратурата “Елтранс”. През 1980 г. тя се изпробва върху 50 затворници, които са осъдени на смърт. През 1982 г. е приложен модицифиран вариант на “Елтранс” върху още 50 затворници. През 1985 г. данните от двата поредни експеримента са обобщени и методиката се изпробва в ограничен мащаб в СССР и в някои от страните от бившия соцлагер.

В България е изпратена група съветски специалисти. Със знанието на министъра на вътрешните работи за сътрудничество с руснаците е определен човек с висше образование и с опит в българските спецслужби (условно наречен Х.). Задачата е да се извърши експеримент с човешкото съзнание, а в случай на неуспех проектът да се прекрати. Министърът на вътрешните работи запознава Х. с М. (шефа на съветския екип). На българските служби е поставена задачата да се намерят млади момчета в донаборна възраст, които не са отбили военния си дълг, интелигентни, с разведени родители или от нестабилни семейства, да не са единствени деца на родителите си, да не са от столицата, сред роднините си да имат доверени лица от българските служби. На Х. обясняват, че за експеримента са необходими пет обекта, сред които трябва да открие и ръководи един от тях (това е основната му задача). За другите четирима трябва да разполага само с най-обща информация от научен характер, без да знае личните им имена и имената на техните оперативни ръководители от българска страна.

Х. се спира на В., който по това време е ученик. В докладите той присъства с името “Донев”. Руснаците го одобряват. Когато В. влиза в казармата, без да знаят другите войници, че е подложен на експеримент, “Донев” е приспан с обикновено приспивателно. На главата и тялото му са закрепени много датчици и електроди за активно въздействие. Около главата му, на разстояние няколко сантиметра, са поставени масивни сегменти, които са свързани с нещо подобно на шлем и индуцират мощни електромагнитни полета. Крайниците на момчето са закрепени за специална маса. Към апаратурата има и три монитора, които дублират работата на излизащата на хартия информация – ЕКГ, ЕЕГ (третият е с неясна функция), има и електронноизчислителна машина, която координира работата на компонентите. Докато обектът спи, апаратурата се задейства. Чрез т.нар. индуциран електросън обектът В. се вкарва в много дълбок сън. При него тази фаза продължава половин час. След това в тялото му се предизвикват мощни конвулсии, които се задълбочават в продължение на десет минути. Х., който присъства на сеанса, вижда след това как електроенцефалограмата на В. почти се “занулява”. Едва доловими трептения я отличават от ЕЕГ-та на мъртвия мозък. След десетина минути операторът започва т.нар. активно въздействие и отново мозъкът на В. показва признаци на активност. След това представилият се за лекар С. прави опит да осъществи словесен контакт с В. на много добър български език. “Донев” започва да отговаря машинално, без да отваря очи. Преди сеанса в документацията е отбелязано, че обектът изпада в състояние, което напомня клинична смърт вследствие на магнитното и електрическото въздействие с периодични пулсации и точно определена честота, амплитуда и последователност. В това състояние обектът става податлив на “препрограмиране на личността” чрез комбинацията от словесното внушение и активното въздействие на апаратурата. Х. не присъства на втората част на сеанса.

Оттук нататък всяко лято един ден в годината “Донев” е подлаган на тази процедура. Силната част на методиката е, че обектът напълно забравя за сеанса.

Идва 10 ноември 1989 г. Екипът руснаци заедно с документацията напускат страната. Х. остава да контролира непосредствената работа на “Донев”, като периодично се среща с руснака М. “Донев” (В.) има задачата да предава всички свои по-важни разговори, записани на миникасети. Х. ги събира в метален контейнер и ги дава на руснаците заедно с доклад с наблюдения за дейността, здравето и психиката на обекта. Според плана “Донев” не трябва да бъде активиран за важни задачи преди 2000 г., за да се провери в достатъчно дълъг период от време дали психиката му няма да даде дефекти. Х. нарежда на “Донев” да работи като дисководещ, за да поддържа доминиращо поведение над масите. Тренира силен, решителен глас и поведение. С голяма скорост обработва информацията. Развива почти “фотографска” памет и бърза мисъл, макар поведението му на моменти да изглежда роботизирано. Освен това Х. дава команда на В. да поддържа умерена политическа активност в дясното пространство.

През 1994 г. Х. се среща с руснака М. Нещата са се променили. От една страна, Х. не работи вече в българските служби, от друга, М. е обезпокоен от това, че българският политически елит е изцяло завладян от западни разузнавания. М. иска да бъде форсирана дейността на “Донев” и съобщава, че от петимата участници в проекта Р-21 в България двама са отпаднали – единият се е самоубил, а другият се е разболял от левкемия. Останалите трима обаче били “здрави” и функционирали “чудесно”. Според М. те трябва да се включат по-активно в политиката. М. и Х. уговарят Х. да се оттегли от оперативния контрол над “Донев” през 2000 г. Освен това Х. посочва пред М. и някои здравословни проблеми на В. – парадонтоза, проблеми с ерекцията, безсъние. Съгласно съветите на руснаците Х. прилага тактиката “стръв” – нарежда на “Донев” да повиши политическата си активност.

В документацията по проекта Р-21 са отбелязани следните качества на обекта, подложен на експеримента: свръхактивност, голяма самоувереност по отношение на всички освен към личния си ръководител, понякога изпада в състояние, което напомня състоянието на хора, приели голяма доза амфетамини. При част от обектите се проявяват и следните здравословни проблеми: разстройства на вегетативната нервна система, които водят до горещи вълни, изпотяване, треперене, играене на кръвното налягане, разстройство на сексуалната функция, заболявания на кръвта (левкози), разстройства на психиката – разстройване на съня, халюцинации, маниакално-депресивни психози, опити за самоубийство.

В срещите с “Донев” Х. използва три изречения, които му действат като команда на ловно куче.

Под диктовката на Х. “Донев” поддържа връзки само с една приятелка с инициал З.

В. е забелязан и издигнат от най-силната дясна политическа сила. През 1997 г. става депутат. По-късно оглавява младежката организация на партията. Руснаците го смятат за най-големия си успех. “Донев” действа като истинско камикадзе. М. разполага с кодовите изречения за въздействие и психиката на “Донев” е програмирана да приема неговите команди. “Донев” има чест достъп до премиера. Така че, ако руснаците са желаели, са можели да го премахнат. (Не е истина твърдението, че той не им е бил удобен). Руснаците владеят технологията на предизвикване на инфаркти и инсулти, така че биха могли да ликвидират българския министър-председател чрез “Донев”.

През 1999-2000 г. секретарят на партията започва да оформя втори силен център на власт, насочен срещу министър-председателя. На “Донев” е заповядано да се сближи със секретаря чрез Б.Б. с прякор “Животното” (използван е непопулярен прякор). “Животното” в предишни години отговаря за рекета над цял район в голям български град на известна силова групировка, към която принадлежи и досега. С помощта на “Донев” той става регионален координатор на политическата сила. Първоначалният план е “Донев” да бъде свързан с подземния свят и тази връзка се осъществява чрез “Животното”. Известно време той е в борда на най-големия български оръжеен завод, после е в управителния съвет на футболен клуб, който принадлежи на силова групировка. Управлява фабрика за алкохол, свързана с тази групировка, а също се занимава и с търговия на монетни кафе-машини. Отделно дейността на “Донев” е наблюдавана и контролирана и чрез братовчед му Юри.

Дългосрочната програма максимум за “Донев” е, след като стигне до партийните върхове, да заеме една от длъжностите: министър-председател, главен прокурор, правосъден министър. В случай че политическата сила заеме агресивно антируски позиции, руснаците предвиждат компромат за собствения си агент “Донев”. Самоотверженото камикадзе въвлича “Животното” да искат от известния кредитен милионер – брокера Христо Данов, 100 хиляди долара под претекст, че ще му осигурят политически чадър срещу наказателно преследване. Руснаците очакват, готови да заснемат приемането на подкупа от “Донев”. Христо Данов обаче отказва да плати, но съобщава за това на пресконференция. “Донев” започва да се проваля, след като министър-председателят забелязва контактите му със секретаря на партията. Заслугата за това е на бившия шеф на НСС. Освен това странностите в поведението на В. постепенно започват да бият на очи: влошават се здравословните му проблеми – парадонтоза, рухване на зъбите, изчезнала ерекция, сомнамбулизъм, трескав поглед, често появяващо се необяснимо желание да спи на светнала лампа, събуждания през нощта, съпроводени с репетиции на задачи за следващия ден, загуба на съзнание, неконтролируема свръхактивност – невъзможност да се сдържи да не действа и говори, макар да съзнава, че ще навреди на задачата, често изпада в състояние, напомнящо наркотично опиянение.

“Донев” тихомълком е низвергнат и негласно понижен в партийната йерархия. Не влиза в парламента, защото е сложен на ниско място в депутатските листи, губи всичките си постове.

През цялата си дейност, докато е наблюдаван от Х., “Донев” е предал над две хиляди миникасетки със записи на провеждани от него разговори, много от тях са с бившия министър-председател и други водещи политически фигури. Той почти винаги, когато ситуацията позволява, се движи със записваща апаратура под облеклото си.

Х. твърди, че разполага с видеокасетка с показанията на едно момиче, на което В. единствено е споделил част от своята дейност, за което е докладвано на руснаците. След което отново е подложен на нов сеанс със специалната апаратура в конспиративната вила, пригодена за целта. И точно след този сеанс състоянието на В. се влошава.

По информация на Х. съществува и програма “Вируси”, в която участват десет млади агенти – по няколко от основните политически сили. Х. настоява да се прекрати проектът Р-21 в България. На “Донев” и на другите от проекта Р-21 да бъде осигурено лечение или най-малкото да бъдат оставени на мира и препрограмирани за нормален живот.

В писмото си, изпратено до редакцията на списание “Командос”, Х. твърди, че е в чужбина и има нужната застраховка – материали и видеокасети, предназначени за медиите и за доверени лица, в случай че нещо фатално се случи с него и с роднините му в България.

Данните, изнесени от Х., са мотивирани така: рискове за българското общество от Р-21, рискове за света изобщо от тези технологии, некоректност към Х. от руска страна – технологията за контрол над съзнанието според Х. е под контрола на некоректна към своите сътрудници служба; хуманни причини – здравето на участващите в проекта, спирането на проекта Р-21 би облекчило съдбата на други участници в него.

 

ТЪРСЕТЕ И ЧЕТЕТЕ КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО „РАСПЕР” – „НИБИРУ И ПСИХОТРОННАТА ВОЙНА”

Иде ли краят на света? Ще ни погуби ли магическата планета Нибиру, или там каквото и да е? Не, тези въпроси и техните отговори не са основната тема на тази книга. Тук ще стане въпрос за една друга смърт, или по-скоро за едно почти невидимо смъртоносно оръжие, което заплашва човечеството и Човека.

Кой и защо иска да ни направи зомби? Как проникват в съзнанието и в подсъзнанието на човека? Защо властимащите в редица страни строят огромни подземни Ноеви ковчези? Какво общо има с всичко това планетата Нибиру? Има ли план за масовото използване на новото психотронно оръжие срещу човечеството и какво се цели с него? Кой ще надделее в психовойната между САЩ и Русия?

На всички тези и на много други въпроси, свързани с края на света и психотронната война, можете да намерите отговор единствено в книгата “Нибиру и психотронната война”.

 

Издателство PACПEP 

 

ПО ТЕМАТА:

Свръхчовекът от подземната академия на КГБ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Loading...

Последни от Любопитно

Отиди Горе