Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Българи със супер-иновация в крипто-света: Сменят основата на цяла валута… Първата “парична реформа” във виртуалните пари правят наши хора!

в Крипто
Loading...

Сигурно сте чували понятието “парична реформа”. Държавата издава нови пари, и изтегля старите от обращение, като ги обменя по някакъв курс. Е, същото, но в крипто света, ще се случа за пръв път в историята. И ще го направят… българи.

Създателят на ЛевКойна – първата българска крипто валута Добри Божилов, обяви “смяна на платформата”.

При това промяната е доста дълбока – между 2 коренно различни технологии. Старият ЛевКойн беше върху софтуерната концепция “криптонайт”, а новият е “токън” върху мрежата на друга популярна валута – “Етера”. Ползва се най-съвременната технология, известна като ERC777.

До момента са “изкопани” около 2 милиона ЛевКойна, като всеки техен притежател има право да ги замени за новите. Има и една особеност – старите койни няма да му се вземат, а ще си останат негови. Единствено бройката им е важна, за да получи собственикът от новите.

Така, ако хипотетично, старата мрежа оцелее (за нея Божилов обяви, че повече няма да се поддържа), то тогава хората ще имат по един койн и в двете мрежи, и теоретично могат да спечелят повече.

Обикновено при “парична реформа”, след определен срок старите пари губят валидност. Но в света на “криптото” не е така, реално е съвсем възможно и старият “койн” да оцелее.

“По никакъв начин няма да ощетим хората. Ще имат и от двете платформи, просто вече ще развиваме само новата, която условно сме нарекли “ЛевКойн 2.0” – каза Божилов.

За обмяната (която не е точно обмяна, а е по-скоро “подарък”), е даден срок от 1 месец – до 18 октомври 2019 г.

Заедно с платформата, се сменя и начинът на добиване. До сега ЛевКойнът се “копаеше”, но нахлуха доста мощни играчи със скъпа техника, и реално само те можеха да добиват от валутата. Сега вече тя ще се разпространява не чрез копаене, а чрез други методи – например лотарии, награди в игри, раздаване за патриотични или екологични каузи и пр.

“Връщаме обикновените хора в играта. От нея излизат фермите и многомилионната техника, до която не всеки има достъп…” – обяви Божилов. Той добави и, че идеята на една валута е да е “народна”, т.е. да принадлежи на всички, а не само на ограничен кръг от посветени.

Който желае да получи от новите койни, може да се свърже с екипа през Фейсбук групата на ЛевКойна, или през сайта на валутата

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе