България отново е с най-скъп ток в Европа

За утрешния 14-ти август става въпрос. Престъпната спекулация на борсата продължава даже и когато върхушката на политико-медийно-енерГЕПИйната мафия се препича на екзотични плажове, за наша сметка. Този път реших да гарнирам тъжната новина с един идиотски пост на премиера от вчера, на Фейсбук стената му. В него той се хвали с невъзможното, цитирайки Националния статистически институт (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Това че Гърция е преди България в дясната таблица, както и на картата, НЕ СЕ БРОИ, защото в борсовата цена на електроенергията при южната ни съседка е включена такса ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО, което при нас и всички останали европейски страни не е така. При прочие равни условия България е преди Гърция.

Фейковия пост на мутрата Тиквоний противоречи на фактите от борсата. Не е възможно да си с най-скъп ток в Европа и да реализираш рекордни износи. Това което мутрата е пропуснал да напише са ДВЕ НЕЩА. Първо, че става въпрос за ТРЕТИ СТРАНИ, а не въобще за целия износ. Второ, че вноса от същите страни ни струва повече, отколкото получаваме от износа към тях, което прави САЛДОТО ОТРИЦАТЕЛНО. Т.е. плащаме повече отколкото получаваме. Ама нали си е тиква, та пак са го пуснали по смешната писта.

Кратките видео клипове по-долу показва главните герои и виновници за престъпното оскъпяване на тока и ограбването на всички нас.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)