България надмина САЩ по икономическа сила

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Може да не ви се вярва, но това е точно така. Като най-важното доказателство за това ще сравним икономическото дередже на родината на ядрената мафия САЩ и (из)родния и клон, в лицето на АЕЦ „Козлодуй“.
Преди два дни Администрацията за енергийна информация, към федералното Министерство на енергетиката на САЩ изнесе информация за атомните централи, които са получили държавна субсидия, за да се спасят от фалит и да продължат да произвеждат електроенергия. За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимката:

Сумарната мощност на централите получили субсидии се равнява на ШЕСТ АЕЦ-а „Козлодуй“. Конкретни суми за помощта не се споменават, защото са предоставени по различни схеми и за различни периоди, най-дълго до 2029-та г.

На съвсем другия полюс се намира (из)родната ядрена мафия. Тя бележи рекорд след рекорд по печалба, за 45 годишното си съществуване.

И ако в САЩ причината за потъването на атомните централи са ниските борсови цени на електроенергията то у нас именно мракобесните престъпни спекулации на (из)родната борса са източника на благоденствие на шепа престъпници, за сметка на всички нас. Не са обидени и реализаторите на схемата:

На този фон долните кратки видео клипове ще ви припомнят реализацията на друга престъпна схема – АЕЦ „Белене“.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)