България и до днес не е съединена териториално. По-голямата част от българските земи са загубени

в БЪЛГАРИЯ

Когато наближи датата на някой национален празник, имам чувството, че слушам една и съща грамофонна плоча. Такива бездарници ни управляват, че нямат и грам въображение за нещо различно. Дори и примитивните политически речи, в едно с телевизионните им бръщолевения са с едни и същи думи. Стигнаха до там, че го плеснаха и за мото на европредседателството! Съединението правело силата!?

Глупости. Не зная още колко време ще просъществува тази типична българска простотия, но докато залагаме на „силата“ и заради нея ще се съединяваме, означава, че сме дълбоко оскотели. Лично аз бих заложил на други национални достойнства, но не и на сила. Винаги, когато сме тръгвали със сила сме раждали национална катастрофа.

Така мисля аз, но зная, че политиците ни са силоваци. Те са исторически говеда и като такива, винаги са си разбивали главите в стената. В едно с последователите си.

Честит празник! България, обаче, и до днес не е съединена териториално. По-голямата част от българските земи са загубени следствие на политически грешки и принадлежат на други държави, именно заради „съединената сила на българските политически глупаци“! На ден като днешния те се изживяват като герои, а всъщност са духовни джуджета.

Родината се обича и пази само с разум! Ако го имаш. С нищо друго. И дано Бог да просвети умовете и сърцата ни…

Николай Марков, Фейсбук

ПО ТЕМАТА:

Отечеството ни е първенец по загуба на територии | за 139 години България е изгубила територии, равни по площ на Хърватия

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

  • Ньойският договор никога не е бил ратифициран. 

Искаме си ЗЕМИТЕ! ВЕДНАГА.

  • Турция ни дължи 10 млрд. долара за геноцида упражнен над тракийските българи. 

Искаме си ПАРИТЕ!  ВЕДНАГА.

  • Германия ни дължи $3 млрд. по кредити към Третия райх. 

Искаме си ПАРИТЕ!  ВЕДНАГА.

  • България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева!

Искаме си ПАРИТЕ!  ВЕДНАГА.