България е №1 в Европа по най-скъп ток за утре … отново (ВИДЕО)

в БЪЛГАРИЯ

За кой ли път през тази година страната ни пак се изкачи на върха по най-висока пазарна цена на електроенергията, на стария континент, за утрешния 22-ри юли 2019-та г. Ето как изглежда позорното събитие от станалата популярна напоследък гръцка интерактивна платформа (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката, а ако трябва и втори път):

В оградената от мен в червено колона са подредени цените в низходящ ред, по страни, в евро/МВт.ч. В дясната от нея колона се вижда, че страната ни продължава уверено да държи позиция №2 по най-висока цена от началото на юли до утрешния ден, включително.

Това е изключително зверско престъпление, главни действащи лица в което заемат министър енерГЕПИка и мумията председателстваща енерГЕПИйния регулатор. Двата кратки видео клипа по-долу доказват престъпленията им по безспорен начин. В първото от тях министър енерГЕПИка принуждава бизнеса да се откаже от търгуване на платформата ДЕН НАПРЕД на борсата и да се насочат към платформата ДВУСТРАННИ (ДЪЛГОСРОЧНИ) ДОГОВОРИ. А там ги чака още по-остра секира. (В блога ми има статия, която показва, че делът на търгуваната в Германия електроенергия на тяхната си платформа ДЕН НАПРЕД е над 45%, а не както е у нас 25%, но това не и пречи да е икономика №1 в Европа: Министър: Не съм чула за държава Германия (ВИДЕО)

Във второто видео имаме ТРИ епизода в ЕДНО, в които мумията обещава да проверява борсата, но никога даже и не започва да го прави. Обърнете специално внимание на сроковете, които заявява, че ще му трябват за да извърши проверките. Новинарските репортажи са от периода октомври 2018-та – юли 2019-та години.

Единственият начин да ги накараме да отговарят за престъпленията си е да разпространявате тези материали, за да бъдат принудени от народното недоволство.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)