България е най-големият износител на проститутки в ЕС

в БЪЛГАРИЯ

Агенция Франс прес съобщава, че България е един от най-големите износители на проститутки в Европейския съюз и има една от най-развитите мрежи за проституция на континента.

АФП цитира ново проучване, направено от българска неправителствена организация, според което в град Сливен, който има население от 100 хил. души, една от всеки 15 жени на възраст между 15 и 30 години се занимава с проституция.

Това е социална катастрофа, казва Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията /ЦИД/.

Организацията е открила, че българските проститутки, които работят в чужбина печелят около 7% от брутния вътрешен продукт на страната, което е еквивалент на страни като Тайван и Южна Корея.

Според най-консервативни пресмятания, българските проститутки в чужбина печелят между 900 млн. евро и 1.8 млрд. евро годишно, което е равно на 3.6% до 7.2% от БВП на България за 2006. Според доклада на ЦИД, около 18 хил. до 21 хил. български проститутки работят в цяла Европа, най-вече в страни като Франция, Италия, Испания, Германия, Белгия, Холандия и Гърция.

Няма надеждни данни за секс трафика, поради неговия характер, но е известно, че една на всеки десет проститутки търси помощта на полицията. В Германия, която има една от най-развитите секс индустрии в Европа, е известно, че 12.7% от жертвите на сексуална експлоатация са от български произход, докато 1.2% са рускини. В Холандия тези проценти са съответно 14% и 10%.

4 Коментари

  1. България конкретно не е изнесла нито една проститутка никъде. Проститутките са от територията на България. Ако направим разлика между българския народ и племето на циганите статистиката ще придобие съвсем друг вид. Не съм съгласен механично да се сливат цигани с българи, да се приписва анонимно всичко извършено от цигани на българите и да се петни името ни пред света. Това трябва да се обяснява внимателно на Запада, защото там не правят такава разлика и се стига до идиотията да те питат защо не си мургав и защо не миришеш, какъв е този език дето го говориш – българите говорели на друг…

  2. По комунистическо имахме мотокари – изнасяхме мотокари, имахме корнишони и домати – изнасяхме корнишони и домати. Сега имаме проститутки… какво да изнасяме?!
    Но пък се отядохме на банани! 🙂

  3. Така е, контролираната мизерия води само до там. Още по-лошо е, че безсъвестни хора ВНАСЯТ боклуци у нас от същите тези спретнати и подредени държави. Как да ни уважава някой?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.