Българите плавно изчезват в историята. Един народ, лишен от надежда и бъдеще, се е предал на съдбата си

в БЪЛГАРИЯ

Какво се случи на Територията до днес, 06 юли лето Господне 2019

СЕДМИЧЕН ОБЗОР

ПРЕМИЕРЪТ-СЛЪНЦЕ В БРЮКСЕЛ
 Баце огря и Брюксел. Безспорно новината на седмицата бяха совалките и селфитата на наш бай Ганьо из Европейския парламент. Всички разбрахме, че е оставил незабравими впечатления не само у присъстващите политици, но и в историята на дипломацията. Явно живеещ с усещането, че отново е на тур за овации из някое провинциално цехче за капачки, Баце превърна едно политическо събитие, в зрелище от цирков мащаб. Естествено, докато неделикатно в прав текст му казаха да си държи устата затворена и да спре да снима срещите си с всички. От гледна точка на ползата – както винаги, Баце тръгна с големите дисаги, то тук Марийка ли нямаше да става някакъв комисар отново или някакъв председател, Кристалинка ли нямаше да оглави Европейската комисия, почти останахме с усещането, че Европа е толкова закъсала откъм кадри, че са опрели до нашата Марийка и Кристалинка. Да, ама не. Отсвириха ги като мръсни котета. Карл Билд по повод Марийка дори обясни, че европейската политика не е за аматьори.

СРАМНИ ДОГОВОРКИ И ЧУТОВЕН РЕЗИЛ
Най-срамната случка беше срещата с Тимерманс, когато Баце нахлу като Чингиз хан, убеден, че от златното му пръстче зависи бъдещето на ЕС, придружен с камера, която да заснеме историческото събитие, за да си го качи във фейсбук. Естествено, Тимерманс дипломатично му каза да изключи камерата. Баце обаче толкова е претръпнал от простотия, че дори не се засрами. В историята остана култовата фраза на бай ни Ганьо – „Няма значение, кой е отгоре и кой е отдолу.”. И тук излязоха най-срамните моменти – Баце се опита да договори отпадане на мониторинга върху съдебната система срещу гласуване на българските евродепутати за определен човек. Българите за пореден път се убедихме, че в ЕС няма европейски ценности, а само срамни договорки за пари и постове. А най-срамното – че приемат лицето на диктатурата и корупцията в България като колега!

КОЗЯК НАГЛЕЕ
На тръгване Ерик Рубин нагло настоя България да направи паметник на Кенеди в София. Защо, остана загадка. Не си спомням дори изречение на Кенеди за България, камо ли да е направил нещо за нас. Вече на Рейгън си имаме – защо ли, освен като най-обикновено гнусно подмазване на „стратегическия партньор”? Моята хипотеза е, че американците искат на българите ежедневно да се напомня колко са велики и как трябва да се подчиняваме. Я бЕгайте! Пак Козяк ни обясни нашироко, че ако те, благородните кравари, не били взели ТЕЦ-овете ни, нямало да ни приемат в ЕС! Ами да не бяха! Още една черна точка за тях в очите на българите. Наглост! Взеха на безценица работещи електроцентрали и ги превърнаха в губещи, а нас – в напълно зависими енергийно от чужди държави. А трябва да сме им благодарни!!!

БОЙКОТ НА БЕТОНОМОРИЕТО
Въпреки твърденията на Никито Ангелкова, че ни очаква силен сезон, пустите плажове по Черно море са факт. Гарнирани със снимки на цени на шезлонги за по 30-40 лева. И минерална вода от 11 лева бутилката. Българите масово се изнесоха към Гърция, където поне за парите се отнасят с теб като с човек. Докато мутрите по Черноморието не разберат, че с бетон, наглост, скъпотия, отвратително обслужване и мръсотия туристи не се привличат, положението ще е същото. А от чужденците отдавна в България идват само най-изпадналите, излъгалите се за първи път и пияндета, които идват само заради алкохола. Бизнес не може да се прави с мутренски похвати!

ЦЕНИТЕ НАГОРЕ, ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО НАДОЛУ
Другата основна новина не само на седмицата е повишаването на цените на тока, водата, парното, а покрай тях – и всичко останало. Естествено, управляващите вдигат тези цени през лятото, когато има евтини плодове и зеленчуци и не се ползва много ток. А матриялът, поставен на транквиланти на съзнанието, дори не се усеща как го прекарват за пореден път. Скачат за какво ли не, но това, което пряко им бърка в джоба, дори не го отразяват. Започвам да вярвам в теорията за кемтрейлсите. Защото това поведение на обществото може да се обясни само с три неща: лоботомия, упойване с транквиланти, които унасят до степен на зеленчук матрияла и най-лошото – пълна човешка деградация на българите.

Българите плавно изчезват в историята. Демографската катастрофа е такава, че обръщане трудно може да стане, ако не и невъзможно. Един народ, лишен от надежда и бъдеще, се е предал на съдбата си. Съдба, определена от собствената му наивност и омраза един към друг, а не към общите врагове.

Бог да пази България и българите!

Адв. Елена Гунчева във  Фейсбук

ПО ТЕМАТА

 

 

 

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА