Бъдещето на Биткойн – нова глобална валута? Един биткойн ще струва $10 милиона според Lucid

в Крипто

Биткойн ще струва $10 милиона според Lucid

Срещу сегашната тенденция, Lucid, фирма за управление на активи вярва, че новата дигитална валута ще поеме финансовите транзакции в световен мащаб.

Съдбата на биткойн

Много аналитици в близкото минало са имали толкова много да кажат за биткойн. Някои се надяват на по-добро бъдеще за дигиталната валута, а други използват настоящите предизвикателства – най-голямата криптовалута е изправена пред пречки, които спъват растежа ѝ и затова не смятат, че дигиталната валута ще стигне до глобално интегриране.

Независимо от това, реакцията на пазара за цената на биткойн удиви дори най-добрите пазарни анализатори в света. Професионални анализатори като Джон Макафи и Том Лий са се възползвали от възможността да правят краткосрочни прогнози за цените на биткойн и други криптовалути.

Прогнозата на Lucid

Lucid, глобална фирма за управление на активи, отново направи прогноза за цената на биткойн. Те вярват, че един биткойн ще струва $10 милиона или повече. Въпреки тази прогноза, фирмата не успя да спомене времева рамка за това.

Докладът на президента на фирмата Дийн Тайлър Дженкс и неговият вицепрезидент Лий Валд обясняват защо смятат, че предложената цифра е постижима.

Възможно ли е това? Вероятно не. Но ние вярваме, че е възможно и причинте за това е, че предлага най-големите ползи с най-малко обезщетения за най-малък брой физически лица, корпорации, институции и държави. Най-важното е, че ще осигури постоянно решение, качество, което никое от другите алтернативи не осигурява.

Докладът също така посочва, че:

Защо $10 милиона? На това ниво биткойн ще осигури достатъчен резерв за облекчаване на световното дългово бреме. Най-голямата криптовалута ще струва между $180 и $ 210 трилиона (в зависимост от това кога е достигната тази цена). Ако приемем, че световният дълг е достигнал $500 трилиона по това време, не забравяйте, че той е нараснал с 394% през последните 20 години, биткойн би представлявал 40% резерв срещу дълга.

Какво е бъдещето за биткойн и другите криптовалути

В сегашния си вид няма съмнение, че криптовалутите биха могли да станат бъдещето на парите. Независимо от това, дали биткойн ще остане “краля на криптото”, все още е има много неяснота и всичко ще се разкрие с времето.

Бъдещето на Биткойн – нова глобална валута?

В публикация на Linkedin, изпълнителният директор на Nasdaq Адена Фрийдман каза, че Биткойн и криптовалутите са иновации, които заслужават да станат част от глобалната икономика.

“Самото изобретение е огромна демонстрация на гений и творчество и заслужава възможност да намери устойчиво бъдеще в нашата икономика.”

Бихме казали, че две ключови съставки за установяване на практическа полза и по-стабилна стойност са управлението и регулаторната яснота – и двете са противоположни на първоначалната цел като децентрализирана, управляема глобална валута.

Според Фрийдман, Nasdaq допринася като подкрепя бъдещето на нововъзникващите технологии. Тя смята, че отговорното регулиране е от ключово значение.

И все пак, както при обмена, прозрачността и справедливостта са ключовете за доверие, и без някакво ниво на надзор и регулиране, не е възможно да се демонстрира ниво на прозрачност и справедливост, което ще изгради доверие.

В Nasdaq работим, за да помогнем на криптовалутите да спечелят доверието на инвеститорите, като предлагаме нашата технология за търговско съвпадение, клиринг и търговска цялост при стартиращите борси. Инвестирахме и в ErisX, институционален пазар за крипто спот и фючърси. Макар че тази година ще бъде друго поле за криптовалутите, ние вярваме, че цифровите валути ще играят роля в бъдеще. Степента на тяхното въздействие ще зависи от развитието на регулирането и по-широкото институционално приемане.

Фрийдман твърди, че бъдещето на крипто не е решено и има две потенциални развития.

1)Или иновацията намира практическа полезност, последвана от години на стабилен и устойчив търговски прогрес и интеграция в икономическата структура (като интернет); или

2) Изобретението не успява да постигне широко разпространение и неговите търговски приложения като средство за обмен са ограничени (например Segway). Cyptodnes.bg

 

Loading...
Бъдещето на Биткойн – нова глобална валута? Един биткойн ще струва $10 милиона според Lucid by

Последни от Крипто

Отиди Горе