Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

ВИДЕО: Брошури с гeй двoйки раздават в училище (обновена)

в България
Loading...

Хайде после ми говорете, че Истанбулската конвенция и джендърството са параноя. Това пopнo се раздава на ученици и е одобрено от Министерството на здравеопазването. Ананиев, оставка!


Брошури за сексуално ограмотяване на учениците, наречени “Любов без последствия”, предизвикаха скандал между институциите. Проблемът е, че на снимка, приложена за болестите, предавани по полов път, са двама млади мъже. Брошурите са издадени от Министерството на здравеопазването и са разпространени от РЗИ-Ямбол. Образователното министерство обаче забранява да стигат до учениците, съобщава бТВ. Въпреки забраната на просветното ведомство, брошурата стига до ученици на 14 и 15-годишна възраст, съобщава бТВ.

 

Брошурата е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците. Едно от училищата, в които са раздадени тези брошури е Езиковата гимназия в Ямбол.

Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предавани по полов път, на лекция.

“Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че д-р Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път… Има девет бройки, които не са раздавани и не са били при учениците”, обясни Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците.

“Като в началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде официално и писмото. В него пише, да не се разпространяват брошурите”,  посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят, че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите.

“Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили!

Отзад на самата брошура стои министерството на здравеопазването, подписано.

Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции , и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма…”, казва директорът Йордан Милков.

“От здравното министерство ни ги изпратиха и ги получихме с много други дипляни. Единственото, което пишеше за тях беше – МСМ, което ние после разчетохме. След като стана скандала разбрахме, че това са мъже, правещи секс с мъже .. Истината е, че когато видях и аз бях скандализирана, снимките са абсолютно непристойни за такава публика”, смята и директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Директорката на РЗИ твърди,че брошурите не са стигнали до учениците.

“Значи в Езикова гимназия не са ходили наши представители и не са раздавали. Нямам обяснение как са попаднали там”, заяви д-р Лиляна Генчева.

Обяснението идва след минута, когато една от служителките в РЗИ признава ,че лично е раздавала.

“Не мисля, че има нещо скандално.Децата знаят много и дори на малка възраст си позволяват много неща… Аз мисля,че съдържанието на тази брошура е като на всички други, които аз разпространявам”, посочва д-р Румяна Русева от БЗИ – Ямбол.

Нагледните материали стигнали и до Математическа гимназия, но директорът ги унищожил.

“В една от брошурите, която беше озаглавена

“Игра за напреднали”, се описваше как правилно трябва да правят орален секс

Аз съм ги прибрал и нещо повече-аз ги изгорих”, обясни директорът на математическата гимназия в града Евгений Иванов.

За коментар по случая потърсихме и началника на регионалния инспекторат в Ямбол. Въпреки многократните ни опити не го открихме нито по телефона, нито на работното му място, съобщава още бТВ.

Сега е моментът някой мазен политически лицемер да излезе и да оплаче България как Истанбулската конвенция разделя българското общество и колко хубава е всъщност джендър-идеологията.

Публикувахте от Alexander Urumov в Сряда, 27 февруари 2019 г.

допълнение

Ананиев обяви за провокация брошура за хомосексуализма. Провокация, която се разследва и виновните ще бъдат наказани. Така здравният министър Кирил Ананиев нарече разпространението на брошура срещу СПИН при хомосексуалните мъже в училища в страната, съобщава “24 часа”. Брошурите са отпечатани още през 2006 г., имало е допечатки през 2009-а и 2017-а, обясни Ананиев. Те трябвало да се разпространяват само в кабинетите за анонимно тестване за СПИН. От една седмица активно събираме тези брошури, за да не достигнат до невинните дечица, заяви здравният министър. Агитационните материали срещу СПИН се пазели в районните здравни инспекции, обясни той. А шефовете на инспекциите в Монтана, Ямбол, Видин, Кърджали и Хасково ги дали на училищата.

Последни от България

Отиди Горе