The Bulgarian Times

Борисов няма да ходи в Давос

в България
Loading...

Премиерът Бойко Борисов се е отказал да участва в Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос, който ще се проведе тази седмица, съобщи “24 часа”. Българският министър-председател е преценил, че няма смисъл да участва и да се плащат пари за пътуването, след като много от световните лидери отказаха участие в тазгодишния форум.

 

Първи от Давос се отказа американският президент Доналд Тръмп. Впоследствие той отмени пътуването и на цялата американска делегация, в която трябваше да е държавният секретар на САЩ Майк Помпео. Така пропадна и предвидената среща на четири очи на българския премиер с Помпео, на която трябваше да бъдат обсъждани сделката за закупуването на осем нови изтребителя Ф-16 от България и евентуално отпадане на визите за българи при пътувания в САЩ.

Участие в Давос отказаха и президентът на Франция Еманюел Макрон, както и министър-председателката на Великобритания Тереза Мей.

Макрон го направи, за да може да прокара социалната реформа във Франция, която има за цел да спре протестите на “жълтите жилетки”. Мей пък тази седмица трябва да започне преговори с Европейската комисия по своя вариант “Б” за Брекзит, след като британския парламент отхвърли досегашната сделка. ГЛАСОВЕ

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе