Борисов: Нинова и Йончева са жалки женици

в БЪЛГАРИЯ

„Сега ще ме слушате, без да ми задавате глупави въпроси! Извинявам се, че говоря за тези женици! Те са жалки“

Това каза премиерът Бойко Борисов по адрес на журналистите в студиото на Нова телевизия, както и на Корнелия Нинова и Елена Йончева.

„Нямам нов имот и нова къща в Банкя. Живял съм, живея и ще умра в къщата в Банкя“, заяви той. Според него Европа е най-доброто място за живеене. „Симпатизирам на Ангел Джамбазки като политик, който е извън ГЕРБ“, каза премиерът.

„Срамувам се от нещата, които направихме в ГЕРБ през последния месец, визирам скандалите, в които попаднахме. Вярвам, че сме си взели поука“, добави той.

Попитан колко трябва да е минималната заплата, той каза, че парите винаги не стигат. За парите, с които живее, Борисов обясни, че заплатата му стига, а транспортът му е безплатен.

„Станишев е много важен човек след неделя. Защото ще се водят преговори ще се водят преговори за избор на ръководството в Европа, а там той ще има важна роля. Нямам представа защо той не води листата на БСП, но това си е тяхна работа“, добави той.

Борисов коментира и къщата в неговия имот, за която Елена Йончева спомена преди ден, че не е декларирана:

„Там беше зайчарник, това е пристройка, построих я като си дойдоха децата, обясни Борисов. Когато БСП беше на власт, изпратиха проверки, ръчкаха пода да намерят махагон – а то – чам, най-евтиния материал! Проверяваха улуците, били медни, а те са каквито са били, откакто е построена къщата“, продължи Борисов.

„Падението на тези женици е голямо“, каза Борисов по адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова и на водача на евролистата Елена Йончева.

Тази партия, която е отнемала на хората имотите, те ли ще искат справедливост сега, атакува социалистите с техния предизборен слоган Борисов. Според него когато семейството му дошло в Банкя, там нямало къщи – пасели крави.

Бойко Борисов обясни кои са роднините му и в какви отношения е с тях по повод на атаките на БСП, че има къща в Барселона на името на подставено лице:

„Аз в Барселона съм бил веднъж, спомням си че кметицата беше жена“, каза Борисов. И изреди атаките към себе си – първо, че имал имот в Лос Анджелис и дъщеря му карала „Бугати“ с 300 км/ч, а тя била бременна. Друг компромат бил – в ефира на Нова телевизия, че имал остров в Гърция. Водещият Виктор Николаев се опита да възрази, че медията никога не е твърдяла такова нещо. Борисов контрира:

„Защо мислите, че като споменете политик в такава информация, била и с въпросителна, му правите услуга?!“