Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Борисов краде енергийния донор на Русия и Турция (ВИДЕО)

в България
Loading...

Преди две седмици премиера на България Бойко Борисов на съвместна пресконференция с грузинския си колега в София заяви, че скоро страната ни ще внася от родината на Сталин 2000 Мега-Вата товар “зелена” електроенергия, през кабел по дъното на Черно море. Можете да се насладите на съществената част от словоблудството му от долното кратко (под 1 минута) видео. В същото видео можете да видите и как работи електроенергийната система на Грузия в реално време през деня на 24-ти април 2019-та г.

Ето как работи същата система тази вечер (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

Видно от актуалната картинка Грузия изнася към Русия и Турция по 58 МВт и 116 МВт електроенергия, съответно. От таблицата в долния десен ъгъл на снимката става ясно, че Грузия е далеч от производството на 2000 МВт въобще, а ако им вземем и това производство има опасност Русия и Турция да ни обявят война, защото енергийният им баланс се крепи на микроскопичната държава?

Различният режим на работа на същата енергийна система вижте от видеото.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Loading...

Последни от България

Токът поскъпва

Loading... Два варианта за либерализация на енергийния пазар до пълното освобождаване на
Отиди Горе