Борисов и Каракачанов адвокатстват на Ердоган! България е член на ЕС и НАТО или е османски вилает? Борисов е европейски премиер или турски валия? Каракачанов е български военен министър или турски паша?

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Премиерът Борисов заяви, че ще настоява пред Брюксел да спре с непрестанните нападки към Турция. Брюксел е далеч, а турската граница е близо, заяви Борисов…

Това е потресаващо откровение на европейски премиер, което е без прецедент. Затова ли влязохме в НАТО, затова ли станахме член на ЕС?

За да разчитаме за териториалната си цялост не на европейците и американците, а на ислямиста Ердоган?

Нима на Борисов не е ясно, че за малка държава като България, която е и външна граница на Евросъюза, при външна агресия имаме само една сигурна защита – международното право!

Щом премиерът ни доброволно се отказва от съюзническите ангажименти на НАТО, от солидарността на ЕС и най-вече от международното право, осъждащо всяко външно посегателство срещу териториалната цялост на държавите, нека тогава напусне НАТО и ЕС и стане турски валия, а България – турски вилает.

Към капитулантската позиция на Борисов днес се присъедини и военният министър.

Този, който допреди две години оправдаваше членството ни в НАТО и четирите американски бази със заплахата от Турция, вече се прероди в адвокат на Ердоган.

Но какво да очакваме от лидера на ВМРО, който изтъргува историята ни с македонистите?

Той македонски език и нация призна, та един Ердоган ли няма да обслужи.

На премиера и военния министър трябва да припомним: България е пълноправен член на НАТО и ЕС, а като член на ООН е длъжна да спазва нейния устав и принципите на международното право.

Които императивно гласят: Държавните граници са ненарушими, военни операции на територията на чужда държава могат да станат само с валидна резолюция на ООН!

Нито Съветът за сигурност, нито Генералната асамблея на ООН са упълномощавали Ердоган да нахлува в Сирия и избива кюрдите?

Същите тези кюрди, без които Ислямска държава никога нямаше да бъде победена!

Ако утре Турция влезе в Родопите, окупира Кърджали и създаде буферна зона за нейното малцинство, от кого тогава ще чакаме помощ: От НАТО, ЕС и ООН или от Анкара?

Велизар Енчев

Доктор по международно право,
посланик на България в Хърватия (1997-2002)

ПО ТЕМАТА

Министър-председателят на България открито си признава, че ако (не дай Боже) някой нападне България, той веднага ще дезертира на бегом при първата пукнала пушка. Ще ни зареже, и ще духне. Това е.
А после ми се сърдят, че наричам населението, които си ги избира, търпи, харесва и даже обича такива – скотоподобно население.
Било обидно.
Обидно е, веднага си признавам. Но за скота, не за населението.

Д-р Пламен Пасков

Министър-предеседателят на България открито си признава, че ако (не дай Боже) някой нападне България, той веднага ще…

Публикувахте от Пламен Пасков в Събота, 12 октомври 2019 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Бойко Борисов преряза гърлото на България. Ето как…