Борисов за апартаментите на Цветанов: Яде бой веднъж, защо пак и то точно сега

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
Премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че ще свика Изпълнителната комисия на ГЕРБ заради казуса с апартаментите на заместника си Цветан Цветанов. „Имаше два луксозни апартамента, за които яде бой едно време. И сега, точно сега, когато дадохме толкова милиони за пенсионерите и всичко потъна, ги сменил за апартамент на шпакловка и замазка! Ама много ме е яд! Да си направи сметката защо сега! Той пак заминава за САЩ. Ще говорим после“, коментира Борисов пред журналисти в Брюксел.

Тъжно ми е, че вчера дадохме над 52 милиона, а това потъва и заминава. Много ми е тъжно и гадно, защото обяснение има. Мъчно ми е, че направиха толкова добри неща, а този скандал сега ни удря“, коментира Борисов.

„Говорих с Цветанов по телефона. Ще говоря още веднъж с тях, но не ми е приятна тази тема. Ще изчакам кратко време, прокуратурата и КПКОНПИ да се произнесат. Трябва да подкрепя и колегите от ГЕРБ, защото те ми казват: „Ти режеш глави и гониш, а другите лидери подкрепят дори виновните“. Внимателно ще проследя тези данни, защото решенията ще бъдат тежки“, отбеляза Борисов.

В същото време премиерът защити Цветанов от атаките на левицата: „Защото виждаме едни лидери на партии ги взимат за по двеста лева квадрата. А други за по хиляда и двеста – и са виновни!“

„Трябва да се изправя срещу моите колеги в ГЕРБ, които казват – при всеки случай ти режеш глави и махаш, докато нашите политически опоненти застават вкупом и казват – ние подкрепяме виновния. Така че – единият взел или му дали от КТБ един милион, на другия му откраднали един милион – Вежди Рашидов, и ги слагат на една плоскост“, продължи той.

Дори само нарушение да има, много внимателно ще проследя тези сделки, увери още премиерът. И изтъкна, че решенията трябва да се взимат много бързо в тези предизборни времена.

„Това че другите са маскари нас не ни оправдава!“, бе категоричен Бойко Борисов. И подчерта, че тежкият, морален въпрос за него е дали ГЕРБ прави така.

„Цветанов също трябва да си направи изводи, защото утре заминава за САЩ на конференция за сигурност, откъде дойде тази атака по това време. Можеше да дойде по-рано. Като се видим ще водя разговор не на тема дали е законно или не. Не са деца, имат глави на раменете си. Но просто ми е мъчно, че толкова неща направихме и цялата енергия, цялата гадост, която в момента ни удря, е за нещо толкова битово“, каза още Борисов.

„Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги са взимали правилни решения. И това, че другите са маскари, нас не ни засяга. Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, въпросът е ГЕРБ прави ли така? Цветанов също трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака и по това време. Но това пак не ни оправдава. Няма да говорим дали е законно или не. Трябва да е законно, не са малки деца“, обобщи той.

ГЛАСОВЕ