Борисов във Фейсбук: Незабавна оставка на Михайлов! Борислав Михайлов подаде оставка (ОБНОВЕНА) ГДБОП нахлу в офисите на БФС

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След…

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 15 октомври 2019 г.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, предаде Нова телевизия.

Тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов след мача срещу Англия, в който българските национали понесоха тежка загуба, а срещата беше белязана и от расистки скандирания от трибуните.

По-рано Михайлов заяви, че няма намерение да подава оставка и насрочи заседание на Изпълкома на БФС петък, на което обещаваше да отговори на всички въпроси на медиите.

По-рано днес министърът на спорта Красен Кралев след разговор с премиера Бойко Борисов обяви, че правителството преустановява всякакви отношения с Българския футболен съюз (БФС) до подаване на оставка на председателя Борислав Михайлов заради позорната загуба на България от Англия с 0:6 и поведението на публиката.

Националният отбор на България в понеделник записа най-тежката домакинска загуба в цялата ни футболна история, а двубоят на два пъти бе прекъснат и заради расистки прояви по трибуните.

ДОПЪЛНЕНИЕ

Офисите на Българския футболен съюз в Бояна бяха посетени преди минути от специализирани части на ГДБОП, съобщи Sportal.bg. 30 униформени служители на службата влязоха в сградата на БФС. Достъпът на медиите е ограничен и започва проверка. Както е известно по-рано днес Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Футболния съюз.