Борисов: България има нула миграция

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

„България е държавата, която има нула миграция, благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила”. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с министъра на външните работи на Чешката република Томаш Петричек. Борисов акцентира върху споразумението между ЕС и Турция. „Така надеждно пазим границата и гарантираме спокойствието на Европа“, каза министър-председателят.

„Срещнах се с министъра на външните работи на Чешката република Томаш Петричек, с когото обсъдихме доброто сътрудничество между двете държави. Представих добрите макроикономически и финансови показателите на страната – България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските и прогнозируеми данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв. Акцентирах и върху сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на Европейския съюз. България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила“, съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

В разговора фокус е бил поставен върху засилването на партньорство в сфери като инвестиционно сътрудничество, туризъм, ИТ сектор, хранително-вкусовата промишленост, зелени инвестиции във високоефективни индустрии и услуги със средна и висока добавена стойност, съобщава БТА.

По време на срещата премиерът Борисов е изтъкнал добрите макроикономически и финансови показателите на страната – България е привлекателна за чуждите инвеститори с ниските си данъци, стабилна икономическа среда и огромен фискален резерв.

„Изключителна добра данъчна среда имаме. Инвестиции и стабилност – ние ще държим прогнозируеми данъците до края“, е заявил Бойко Борисов.

Премиерът е акцентирал и върху сериозната работа на страната ни по охраната на външната граница на ЕС. „България е държавата, която има нула миграция, благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила“, е подчертал още премиерът Бойко Борисов. Той е акцентирал върху споразумението между ЕС и Турция, което работи перфектно. „Така надеждно пазим границата и гарантираме спокойствието на Европа“, е подчертал Бойко Борисов. Чехия е важен партньор на България в ЕС и съюзник в НАТО, е добавил премиерът.

Срещнах се с министъра на външните работи на Чешката република Томаш Петричек, с когото обсъдихме доброто сътрудничество…

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 5 ноември 2019 г.

ПО ТЕМАТА

Скандал: Мигрант изнасили студентка в центъра на столицата, Бъчварова прикрива случая

Евроатлантически ценности цивилизоват София: Алжирец изнасили и ограби 23-годишно момиче

Евроатлантически ценности цивилизоват столицата: Мигранти изнасилиха момиче в центъра на София

  • 04.2016 | Бъчварова: В България терористи няма, МВР работи много ефективно срещу тях

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Доклад на Джон Байърли: грама с гриф СЕКРЕТНО/НЕ ЗА ЧУЖДЕНЦИ (най-високото ниво на класификация за каблограмите в Wikileaks) за ислямът и ислямският екстремизъм в България

ОФИЦИАЛНО: „Ислямска Държава“ вече и в България

ДАНС експулсирала 15 поддръжници на ИД

Бойко Борисов преряза гърлото на България. Ето как…