Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Борислав Цеков: Джендър България – костовисти, соросоиди и протестъри отиват на политическото бунище

в България
Loading...

Предизборната кампания е в своя край. Тенденциите са ясни.
1. През последната седмица ГЕРБ се стабилизира и според социологическите сондажи започва да връща част от разколебаните си привърженици. Личният ангажимент на премиера Борисов в кампанията очевидно дава резултати.
2. За сметка на това БСП остава затворена в твърдия си електорат и не успява да привлече свободните избиратели от политическия център. Причините са много, но най-важните са тежкият вътрешен скандал и видима взаимна омраза между различните “крила и перца”, както и сгрешеният тон на кампанията и слабата листа. Истерии и скандалджийство могат да трупат “лайкове” във Фейсбук, но с тях не се печелят избори. Те палят една ограничена група от обществото, която пребивава във Фейсбук, но това няма почти нищо общо с действителността, настроенията и потребностите на мнозинството от хората извън компютъра. Фокусът на кампанията на “Позитано” е добър – корупцията – но обрамчването му с откровени нелепости, като “диктатура”, “режим”, “няма да има следващи избори, ако не спечелим”, пали страстите на партийните запалянковци, но събужда в най-добрия случай снизходително недоумение в общественото мнозинство. Подобни тези могат да минават за прилична белетристика, но като политически тези са несъстоятелни! Острата критика към управлението трябва да е съчетана с държавническо поведение и конкретни идеи, които да убедят, че “алтернативата” има капацитет да управлява по-добре. За съжаление, кандидатите на БСП, с изключение на Станишев, се държат като фейсбук-коментатори, а не като кандидати за политическо представителство. Елена Йончева, например, не успя да излезе от социалната роля на журналист, който прави журналистическо разследване, и да влезе в ролята на политически представител, който предлага решения и има познанията и волята да ги осъществи. Ако избори се печелеха само с притичване до прокуратурата, то Яне Янев щеше да е несменяем управляващ.
3. В лявото пространство Коалиция за България и АБВ на Георги Първанов и Румен Петков се върнаха в голямата игра.
4. Джендър България – костовисти, соросоиди, протестъри, отиват на политическото бунище.
5. Какъвто и да е крайният изход, трябва да е ясно едно – на 27 май няма да осъмнем с радикална промяна в политическата ситуация. Такива са реалностите.
Разбира се, бих се радвал, ако се окаже, че сънувам, и всичко казано по-горе е точно обратното.

 Борислав Цеков, Фейсбук

“Америка за България” най-после излъчи своята партия: “Да, България!”. Това е само кодовото название. Иначе да се чете: “Да, Америка! Не, България!”

Фондация “Америка за България” е терористична, антибългарска организация

Фондация “Америка за България” е терористична, антибългарска организация. 2

Последни от България

Отиди Горе