Блокчейн ETF ще стартира търговия на лондонската фондова борса

в Блокчейн/Крипто
Loading...

Докато повечето от криптовалутната общност очакват с нетърпение Биткойн ETF, независимата инвестиционна компания Invesco, която управлява активи в размер над $800 милиарда, обяви старта на най-големия ETF, фокусиран върху блокчейн.

Според ZeroHedge, борсово-търгуваният блокчейн фонд ще включва при старта, портфолио от 48 различни компании, които са обвързани с блокчейн.

Някои от дадените примери бяха тези на Taiwan Semiconductor Manufacturing, която доставя чипове на производителите на крипто копачки и CME Group, първата регулирана американска борса за пускане на биткойн фючърси. Той ще има такса за управление от 65 базисни точки и ще включва други фирми като Apple, Intel и Advanced Micro Devices (AMD).

Един от ръководителите на Invesco в Европа, Крис Мелор, твърди, че потенциалът на „блокчейн за увеличаване на печалбите често не се отразява в цените на акциите на компании като Rio Tinto, компания за крипто добив, която притежава хидроелектрически активи, които могат да бъдат впрегнати за добиване на криптовалути. Докладът гласи:

ETF-а първоначално ще инвестира в порфолио от 48 компании, базирани на собствена система за оценка, разработена от Elwood Asset Management, специализиран криптиран инвестиционен бутик, подкрепен от Алън Хауърд, съосновател на хедж фонда Brevan Howard.

Главният изпълнителен директор на Elwood, Бин Рен, отбеляза, че потенциалните приложения на блокчейн технологията надхвърлят криптовалутите и според думите му „започваме да виждаме технологията, използвана по-специално от компаниите за финансови услуги, но очакваме по-голямо прилагане на тблокчейн в широк спектър от индустрии. ”

На пазара има и други ETF, ориентирани към блокчейн, въпреки че повечето от тях са привлекли относително малък капитал.

Инвеститорите проявяват интерес към фирмите от Уолстрийт, които залагат на криптовалутите и зараждащата се технология зад тях. Група от 14 публично търгувани дружества с експозиция към крипто екосистемата бе по-добра от S&P 500, по-рано тази година. Cryptodnes.bg

Швейцарската фондова борса добавя Етериум ETP за търговия

 

Последни от Блокчейн

Отиди Горе