Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Блокчейн ще бъде масово използван

в Блокчейн
Loading...

Експерт смята, че технологията ще бъде използвана от над 60% от компаниите.

Тази прогноза идва от вицепрезидента на Oracle за развитието на блокчейн продуктите, Франк Жонг, който заяви пред Върховния съвет на Forbes CIO Summit, че прогнозира, че между 50% и 60% от компаниите ще използват технологията през следващите няколко години.

Жонг знае и за какво говори, тъй като Oracle има повече от 100 клиента, използващи блокчейн платформата за целите на проследяване на елементи.

Въпреки това, вицепрезидентът на компанията е реалистичен и в оценката си на технологията, отбелязвайки, че това наистина не е универсално решение.

…така че хората стават все по-реалистични за това какво е добро за техния бизнес модел.

Вицепрезидентът на Samsung SDS блокчейн, Тед Ким, е съгласен, че зараждащата се технология не е за всички. Въпреки това, той каза следното:

В блокчейн има осезаема възвръщаемост на инвестициите.

Разбира се, съществува възможност, че блокчейн просто ще бъде присвоен от централизирани компании и обещанието за независимост ще бъде забравено. Изпълнителният директор на Bext360 Даниел Джоунс каза следното:

Хората прогнозират, че блокчейн ще позволи на хората да бъдат децентрализирани, че всеки ще има разпределени надеждни мрежи. Не мисля, че това е възможно – мисля, че това, което ще видим, е, че компаниите се интегрират вертикално, Amazon-ите по света ще продължат да се интегрират вертикално.

Дори в свят, където е много по-широко разпространен, някои аспекти могат да приличат на днешната търговска система повече отколкото се надяват някои биткойн евангелисти вярват.

Блокчейн все още е в ранните етапи на приемане. Големите технологични компании като IBM, Maersk и Oracle, създадоха консорциуми около техните блокчейни и много усилия все още са в пробен етап. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе