Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Блокчейн технологията ще бъде стандартизирана до 2021 година

в Блокчейн
Loading...

Блокчейн технологията най-вероятно ще бъде стандартизирана до 2021 г., според американската компания за бизнес и финансови услуги Moody’s.

Според изследователския доклад, публикуван на 5 – ти септември, тези стандарти вероятно ще бъдат установени в блокчейн индустрията до 2021 г. и ще бъдат положителни за „бъдещи секюритизации, използващи технологията“.

Компанията твърди, че това може да доведе до спестяване на време и разходи, автоматизация и по-бърза достъпност на данните.

Предстояща оперативна съвместимост на блокчейн

Освен това, Moody’s Investors Service заявява, че индустриалните стандарти също биха могли да допринесат за по-добра оперативна съвместимост и друга оперативна ефективност. Старши аналитичен анализатор от Moody’s, Франк Червени, отбеляза:

„Стандартизацията на блокчейн технологиите ще направи ползите ѝ по-достъпни за секюритизации. […] Стандартизацията би подобрила оперативната съвместимост между системите и участниците на пазара, но също така би намалила концентрацията на контрагента, оперативните и правни / регулаторни рискове за транзакции, които използват блокчейн технология.“

В съобщението се твърди, че тази инициатива се ръководи предимно от Международната организация за стандартизация. Изследователите също така отбелязват, че настоящата липса на стандартизация и оперативна съвместимост ограничава оперативната ефективност и увеличава потенциалните рискове.

Както Cointelegraph обясниха в неотдавнашна статия, оперативната съвместимост на блокчейн е способността да се споделя информация в различни блокчейн мрежи без ограничения.

Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе