Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Блокчейн платформата на една от най-големите банки в Китай с транзакции за $50 милиарда

в Блокчейн
Loading...

Китайската Строителна Банка (CCB) официално пусна втората версия на своята блокчейн платформа за търговия, която достигна 360 милиарда юана ($50 милиарда долара) в натрупан обем транзакции. CCB ще насърчава активно блокчейн платформата

На 9-и октомври информационна агенция Xinhua съобщи, че CCB, една от големите четири банки в Китайската народна република, обяви старта на „BCTrade 2.0”. Това е блокчейн платформа за търговско финансиране, която дигитализира търговията и финансовите услуги между 54 местни и задгранични клонове на CCB, и 40 външни организации, включително редица държавни и чуждестранни банки.

Платформата провежда търговски и финансиращи дейности и има за цел да осигури регулаторна система за търговско финансиране, която да позволи наблюдението на различни финансови дейности в реално време. Заместник-управителят на строителната банка, Джи Джихон, заяви, че те активно ще промотират блокчейн платформата и ще поканят повече сътрудници от индустрията да се присъединят.

През март 2019 г. CCB публикува своя доклад за 2018 г., от който се вижда, че блокчейн платформата за търговско финансиране до края на 2018 г. е сключила сделки за близо 200 милиарда юана ($30 милиарда).

След старта на платформата за търговия, кумулативният обем на транзакциите към днешна дата според съобщенията е надхвърлил 360 милиарда юана ($50 милиарда).

В отделен случай, според непотвърдени източници, онлайн гиганта за търговия на дребно Alibaba, интернет гиганта Tencent, пет банкови организации и едно неизвестно образувание ще получат първи дигиталната валута на централната банка (CBDC) на Китай.

Cryptodnes. bg

Alibaba, Tencent и още пет корпорации, ще получат първи китайската държавна криптовалута

$30 милиона в Tether се изпращат ежедневно от Русия до Китай

Централната банка на Китай разработва собствена криптовалута

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе