Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Блокчейн еквивалент на Steam

в Блокчейн
Loading...

Блокчейн платформата за игри Unitopia е получила 5 милиона долара от група инвестиционни и финансови компании.

Това съобщиха на 22-ри април местните медии BiShiJie.com.

Unitopia – изследователска лаборатория на китайската компания за видеоигри Electronic Soul – е получила стратегическа инвестиция от Shuimu Fenghua, Link Hui Capital, Jun Joint Venture, Digital Chain Capital и Super Brain Fund в размер на 5 милиона долара.

Компанията ще използва средствата за научноизследователската дейност и разработка на игри, базирани на блокчейн, както и за улесняване на растежа на индустрията. По-конкретно, Unitopia има за цел да създаде еквивалент на дигиталната платформа Steam, базирана на блокчейн, на която потребителите могат да купуват и да играят видео игри.

Unitopia твърди, че всички игри на неговата платформа са децентрализирани, като разпределението на приходите от игри се контролира чрез интелигентни договори.

По-рано през април разработчиците на blockchain игри Lucid Sight набраха 6 милиона долара, за да предложат своите игри на традиционните платформи. Компанията ще използва инвестицията за пускането на Scarcity Engine, инструмент за разработване на софтуер, който е създаден, за да внедрява игрите на Lucid Sight с блокчейн на конзоли, компютри и мобилни устройства.

Blockchain Animoca Brands обяви през март, че е подписало глобално лицензионно споразумение с Формула 1 за публикуване на блокчейн игра, базирана на световноизвестната състезателна серия. Animoca твърди, че играта ще задълбочи ангажираността на феновете и че партньорството се съгласува с целта на собственика на Formula 1 Liberty Media да подобри преживяването на феновете чрез значителни инвестиции в нови технологии.

Що се отнася до цифровите токени, които циркулират в игрални екосистеми, доставчикът на криптовалутни индекси AltDex лансира бенчмарк индекс за блокчейн категорията, наречена AltDex Gaming Index. Той е предназначен за проследяване на криптовалути и токени на проекти, базирани на блокчейн, свързани с видео игри, esports и други аналогични децентрализирани приложения.

Cryptodnes. bg

Последни от Блокчейн

Отиди Горе