Биткойн ще направи голям скок cпоред aналитици

в Крипто
Loading...

Наскоро, Биткойн навлезе в най-дългия си мечи пазар, а инвеститорите и анализаторите спекулират кога ще видим ценова точка с достатъчно натиск за покупка, за да се обърне тренда.

Според един крипто анализатор, Биткойн се приближава към седмата си основна триъгълна формация от началото на срива, който започна в края на 2017 година.

Това би могло да означава, че скоро може да видим повишени нива на волатилност.

През изминалата седмица BTC се е установил $ 3,400 като ниво на подкрепа, но не успя да пробие над 3,500 долара, което прави тази цена най-близкото ниво на съпротива.

В неотдавнашен имейл от Мати Грийнспан, старши пазарен анализатор в eToro, той отбеляза, че криптовалутата е в най-дългия си мечи пазар, но все още не е спаднал достатъчно, за да бъде най-големият спад.

От декември 2017 г. до днес Биткойн е спаднал общо с 82% от върха до най-ниското ниво, което прави общ интервал от 413 дни без индикация за обрат. Трябва да се отбележи, че въпреки че това е най-дългият интервал, той не е най-дълбокия. Петмесечният мечи пазар от 2011 г. вижда спад от 93%, а крипто-зимата от края на 2013 г. до началото на 2015 г. отчете 86% намаление.

Освен това Грийнспан отбеляза, че Биткойн е установил шест различни клина, откакто почти докосна $ 20,000, четири от които са пробити надолу. Той също така обясни, че Биткойн се приближава към края на седми клин, което може да означава, че ще видим по-нататъшен спад при криптовалутата.

С $ 5,500 (синята линия) като база сме видели шест различни клина, четири от които са счупени надолу. Сега, когато синята линия е счупена, преместихме нивото на подкрепа на $ 3,000 и можем да видим, че сега стигаме до седмия клин.

Джош Рейджър, популярен в Twitter крипто анализатор, предаде на своите последователи меча оценка на текущото ценово действие на най-голямата криптовалута. Той отбеляза че настоящата липса на обем и евентуалното образуване на мечи флаг може да доведе до спад в даден момент тази седмица.

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1092233189580595201?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1092233189580595201&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cryptodnes.bg%2Fvolatilnost-pri-bitcoin-skoro%2F

Дали ще преразгледаме скорошните дъна? Не е изключено, но за момента няма как да знаем със сигурност. В случай, че видим рязък скок в обема, е твърде вероятно, поне според аналистите, да последва възходящо движение. Cryptodnes.bg

Последни от Крипто

Отиди Горе