Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Биткойн: „Убиецът на долара” вкарва света в дигитален концлагер?

в Крипто
Loading...

Експертите коментират, че създаването на благотворителни фондации от типа на Pineapple Fund е последен етап в легализацията на криптовалутите


Днес за криптовалутите не говорят само мързеливите. Въпреки това мнозина експерти и коментатори се увличат да анализират динамиката в курса на биткойна или технологията на майнинга, като в същото време забравят най-важното. Главното, което сме длъжни да осъзнаем е, че светът е на прага на финансова революция, която по всяка вероятност ще има сериозни политически последици.

Финалната фаза на специалната операция

Операция „Биткойн” очевидно преминава в заключителен етап. Миналата седмица в интернет пространството се появи съобщение, което развълнува половината свят. В него се говори за това, че анонимен милионер, който е забогатял внезапно поради ръста в курса на биткойна, е решил да даде за благотворителност малко повече от 5 000 единици от криптовалутата, които по днешен курс се изчисляват на над 86 милиона долара. При това средствата се предоставят на западни неправителствени организации, свързани с глобалния капитал. В настоящия момент това са основно благотворителни организации, предполагаемо занимаващи се с доставка на вода за Африка, в района на Южна Сахара. В такива проекти винаги се оказват замесени структури, свързани с Джордж Сорос.

Работата зад кулисите

Вероятно някои хора си задават въпроса: „Какво лошо има в това внезапно забогатял човек да прехвърли парите си на някои друг?” Проблемът тук не е в самия факт на прехвърлянето на парите, а в технологията, с помощта на която се прави това. Неотдавна човекът, наричащ себе си основател на социалната мрежа Фейсбук, Марк Зукърбърг, създаде благотворителна фондация на свое име, в която прехвърли на практика цялото си състояние. По същия начин постъпиха Бил Гейтс и съпрузите Клинтън.

Целите на подобни фондации винаги са най-възвишените – световен мир, борба със заболяванията, помощ за децата. Въпреки това се оказва, че дейността на тези структури е съвсем друга. Така фондацията „Клинтън” изразходва за благотворителност по-малко от 6% от средствата. Работата през „благотворителни фондации” е запазена марка за западните специални служби и глобалистите (отново от само себе си изниква асоциация с фондация „Отворено общество” на Джордж Сорос). Получава се така, че подобен всеобхватен ход, който в близко време, съдейки по всичко, ще се повтаря многократно, свидетелства за навлизането във финална фаза на легализацията на биткойна като пълноценен заместител на американския долар.

Новата финансова палка на глобалистите

В настоящия момент 80% от международните разплащания, 60% от международните резерви и близо 100% от доставките на петрол се изчисляват в американски долари. Хората, стоящи зад Федералния резерв на САЩ (ФРС), обаче разбират, че епохата на глобална хегемония на американската валута доближава своя край. В съвременния свят валутата на първо място зависи от репутацията на емитента, а тази на САЩ с всяка изминала година се влошава. Нужен е резервен план, който „господарите на парите” от Федералния резерв, очевидно са решили да възложат на биткойна. От януари до декември 2017 г. капитализацията на биткойна се е увеличила с повече от 2500% и прехвърли границата от 300 милиарда долара.

Експертите са уверени, че ФРС вижда в биткойна, който е създадения въз основа на технологията на блокчейна, пълноценен заместител на американската валута.

„От върха виждам всичко, имате го предвид”

Технологически става възможно създаването на финансова система, която да бъде напълно под контрола на един център. Блокчейн технологията позволява проследяване на съдбата на всеки биткойн от момента на неговото създаване. Отново в полза на такава версия стои и фактът, че със сигурност е неизвестно кой точно стои зад самия биткойн. Някой средства за масова информация посочват името на японския програмист Сатоши Накамото. Както стана ясно обаче, зад този псевдоним е скрита „анонимна група програмисти”, която е написала кода на биткойна и е създала първата версия на програмата за поддръжка, в която този код е реализиран. Този факт също говори в полза на версията, че зад създателите на биткойна стои не анонимно онлайн общество, а глобалните финансови елити.

Южна Корея като потвърждение

Незабелязаната от мнозинството медии новина, че Южна Корея е забранила продажбата на други нови криптовалути, просто потвърждава версията, че биткойнът е продукт на американския финансов елит и специалните служби. Технологията блокчейн по своята природа е неутрална и може да бъде използвана както за добри цели, така и за нанасяне на вреди. Множеството криптовалути, които се появиха на вълната на биткойна, в действителност могат да подкопаят бъдещата финансова хегемония. Южна Корея е главният полигон в тестването на нови технологии. Изхождайки от това се вижда как Вашингтон силно разтърси Сеул, който се опитваше да създаде различни от биткойна нови криптовалути. Очевидно истината за биткойна се разбра и в Китай, който в определен момент прекрати опасния процес и пое контрол над целия пазар на криптовалути.

Криптовалутите от екзотика се превръщат стремително в ежедневие за финансовия свят. В същото време те представляват за страни като Русия реална опция да разширят своите финансови възможности. Експертите са на мнение, че около 60% от участниците в различните блокчейн технологии са рускоговорящи, а преди няколко седмици 1 500 компании в Русия подадоха заявления за участие в наскоро създадената Руска асоциация на криптовалутите и блочейна. Важно е обаче да се види дали Русия ще тръгне по този път самостоятелно или отново ще се хване за ръката на Запада.

Автор: Андрей Афанасиев, Царьград

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение на редакцията на a-specto

Последни от Крипто

Отиди Горе