The Bulgarian Times

Биткойн срещу платежните гиганти – Арогантност преди падението

в Крипто и блокчейн
Loading...

Анализаторът на MoffetNathanson, Лиса Елис, каза в бележка към клиентите, че възникващите случаи на употреба могат да представляват заплаха за платежните гиганти в бъдеще.

“Защо да си купя кафе с биткойн?”

Това попита Елис, преди да каже на клиентите си, че това е възможно в бъдеще, “колкото и нелепо да звучи”.

Въпреки че може да звучи нелепо за инвеститорите на Елис, концепцията е доста стандартна в крипто средите въпреки, че вероятността да се случи скоро е малка.

Тим Дрейпър смята, че това ще стане в рамките на две години. Освен това, Starbucks очевидно получиха “значителен” дял във BTC фючърсната платформа, Bakkt, за да приема плащания в биткойн в локациите си тази година.

Ръстът на употребата на BTC в икономиките с висока инфлация е друг фактор, който тревожи традиционните оператори, според Елис.

Основните характеристики на дизайна (на криптовалутните системи) – които са насочени към осигуряване на свобода на парите – са в пряк контраст с характеристиките на повечето традиционни частни платежни системи.

Комбинация от нововъзникващи случаи на употреба, относителна стабилност на цените и подобрения като внедряването на Lightning Network, тласкат функционалността на Биткойн.

Една от най-големите заплахи за частните платежни системи може да бъде тяхната собствена арогантност.

Вероятно сигурни, че няма надеждна алтернатива на техните услуги, те продължават да повишават таксите си. Търговците на дребно обаче показват признаци за недоволство от високите такси – особено при Visa. Успешното внедряване на решения за плащане чрез биткойни може лесно да преобърне хегемонията на Visa и Mastercard. Cryptodnes.bg

Loading...

Последни от Крипто и блокчейн

Отиди Горе