Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Биткойн се представя по-добре от петрола и технологичните акции

в Крипто
Loading...

Биткойн, най-голямата криптовалута в света, премина през вълнуваща нова година, тъй като повишаването на цената доказва, че критиците грешат.

Последният доклад, изготвен от Binance Research, даде повече доказателства в подкрепа на този факт, като цифрите показват, че Биткойн надминава повечето традиционни класове активи през 2019 година.

YTD (Year-to-date) възвръщаемостта на BTC от началото на годината се сравнява с тази на суровия петрол, технологичните акции, пазара на недвижими имоти в САЩ и други стоки като глобалните акции и природните ресурси.

Статистиката показва, че YTD на Биткойн беше 53%, в сравнение с 33% на суровия петрол и 24% на технологичните акции. Изследването посочва още, че активите като златото и агрокултурата генерират отрицателна стойност от 1% и 5% от началото на годината.

Биткойн, генериращ повече YTD от златото, е ключов акцент заради конфликта между златото като стандартно съхранение на стойност и претенциите на Биткойн за същото. Тази надпревара беше подчертана и от доклад, представен от Световния съвет на златото [WGC] наскоро, където се заявява:

Физическото злато може да бъде закупено за малък процент над спот цената, а закупуването на злато чрез разпределени, физически подкрепени ETF може да струва по-малко от базова точка над спота чрез процеса на спредовете за купува / продава и изходящи и входящи позиции.

Изследването на Binance е проведено, за да се докаже, че мечият пазар, който завоюва пазара на криптовалути миналата година, няма дълготрайни ефекти върху най-голямата криптовалута в света. Много потребители зададоха въпроси дали графиките ще запазят същия вид, ако параметрите са коригирани спрямо риска. Въпреки това, Binance Research все още не дават отговор

Въпреки положителните промени във вселената на Биткойн, много критици остават категорични в мнението си, че BTC няма място в света на финансите. Това беше изяснено от носителя на Нобелова награда Джоузеф Щиглиц, който заяви:

Много ме смущава вниманието, което се отдава на криптовалутите, защото те преместват нещата от прозрачна платформа в тъмна платформа. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе