Биткойн се насочва към $400,000 до 10 години, според Morgan Creek

в Крипто
Loading...

Тъй като биткойн продължава да отбелязва значителни печалби през цялата 2019 година, изглежда, че е дошло време отново за някои смели прогнози.

Биткойн над $400,000 до 10 години

Смелата прогноза дойде от основателя, главен изпълнителен директор и главен инвестиционен директор в компанията за управление на дигитални активи Morgan Creek Capital, Марк Юско.

Според Юско, цената на Биткойн ще достигне максимум от $400,000 или дори $ 500,000 в рамките на едно десетилетие, тъй като дигиталната валута ще достигне пазарната капитализация на златото.

Говорейки по въпроса, Юско каза:

Стойността на златото е около 7,4 трилиона долара. Най-хубавото нещо е, че биткойн е дигиталното злато. Много по-лесно е да се транспортира; много по-лесно е да се разделя. Той има всички тези основни качества, които според мен са по-добри от златото. Ако получим стойността, равна на златото, това ще бъде около 7,4 трилиона, ще разделим това на 21 милиона токена и ще получим около $400 000 – $500 000 за токен. Кога ще се случи това? Може да е десетилетие или повече.

Изтъкнатият инвеститор също коментира неотдавнашния хак на Binance, който доведе до кражба на около 40 милиона долара в BTC. Признавайки, че това е “лошо” нещо, той също подчертава положителните резултати. Той каза, че “хората не крадат неща, които нямат стойност”, което потвърждава “тезата за стойността”.

Canaccord: $20,000 за биткойн през март 2021 година

Другата прогноза е от Canaccord Genuity Group – финансова консултантска фирма.

В доклада се изтъква, че има сериозно сходство в ценовото действие на Биткойн в периодите 2011-2015 и 2015-2019. Документът също така гласи, че криптовалутата работи на четиригодишен цикъл от сортове, поради случая на Биткойн халвинга, който се провежда приблизително на всеки четири години.

Според консултантската фирма, ако Биткойн следва същата тенденция като през последния период, тя ще се покачва бавно до най-високата си стойност от около $20 000, достигайки тази цена през март 2021 година.

Това предсказание отразява това на друг изтъкнат инвеститор и Биткойн бик, Майк Новограц.

Хората започнаха да се чудят дали е неизбежно FOMO да обземе инвеститорите. Том Лий на Fundstrat сподели анкета, в която се питаше на каква цена ще се установи FOMO.

От досегашните 5 400 гласа, 44% от хората смятат, че цифрата е $10 000, а 24% смятат, че FOMO вече е в ход. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе