Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Биткойн самозванецът Крейг Райт бе разобличен в делото Клейман

в Крипто
Loading...

Комедията покрай опитите на Крейг Райт да докаже, че всъщност той е създателят на Биткойн, Сатоши Накамото, тази седмица пое нов обрат.

Документите, представени по време на съдебния процес по делото Клейман, изглежда напълно отричат версията на Райт. Въпреки сериозните усилия на измамника да заблуди съда, той в крайна сметка бе разкрит заради  един шрифт.

Самозванецът се “завръща в бъдещето”.

Сред доказателствата, представени по време на изслушването в сряда, 3-ти юли, присъстваше и документ, за който се смяташе, че свидетелства за сътрудничеството между Райт и вече починалия Клейман.

Поглед към метаданните на документа разкриват много странна бележка за авторските права от 2015 г., свързана с Calibri – тип шрифт, използван в Microsoft Word. Интересното е, че шрифътът се използва от 2007 г. насам, но успоредно с актуализираните версии неговите авторски права също се актуализират.

По някакъв начин Крейг Райт успя да изготви документ от 2012 г., който реално можеше да бъде написан не по-рано от 2015 г. според метаданните. Този вид стратегия се превърна в запазена марка на Райт през последните години. Призоваваме читателите да хвърлят поглед върху планината от доказателства, разкриващи подлия подход на псевдо Сатоши.

Адвокатът на ищеца също така представи две версии на един и същ документ – една версия от 2011 г., а другата от 2014 г. Ако това съобщение от Клейман до Райт се окаже автентично, то би действало като доказателство за известно сътрудничество между двете страни.

Cryptodnes. bg

Крейг Райт е извършил измама според съдебни документи

 

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе