Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Биткойн е повече от дигитално злато

в Крипто
Loading...

Камерън Уинкловос казва, че възможностите на Биткойн (BTC) не се ограничават само до способността му да бъде цифрово злато.

В Twitter публикация, направена на 23-ти октомври, Камерън каза следното:

Тъй като Биткойн е софтуер с отворен код, възможностите му са безгранични. Често говоря за златото, като за целева пазарна капитализация, но това наистина е само началото … това е цифрово злато, източник на истина и т.н. …

Аргументът на Камерън има за цел да надхвърли обичайната аналогия за златото, чиито привърженици сравняват недостига на скъпоценния метал с ограниченото предлагане на Биткойн, искайки да подчертае ролята на криптовалутата като дигитален запас от стойност.

Въпреки че приема тази перспектива, неговият акцент се основава на революционния потенциал на софтуера с отворен код на криптовалутата, който създава децентрализиран цифров публичен запис на транзакции, който е неизменяем, сигурен и анонимен – единствен “Източник на истината”.

В информационните системи, Източник на истината (SOT) е термин, използван за обозначаване на доверен източник на данни, който дава пълна картина на обекта.

Този надежден модел за гарантиране на целостта на информация между масивна мрежа от участници е, според Камерън: “основа за уникалните способности на актива”.

Този август, в трезорите на големите банки, като JPMorgan Chase, бяха открити приблизително 1,000 фалшиви златни кюлчета, по килограм всяко – като вероятно има още много, които са в обращение.

“Бихте ли приели златото като плащане от някого, на когото нямате доверие, без да проверите теглото и чистотата му, преди да изпратите продуктите си до тях? Приемете пълния възел (нод) на Биткойн като “детектор за фалшиви Биткойни” – всичко, което ви е нужно за потвърждаване на “чистотата” на вашия BTC, е Raspberry Pi.”

Cryptodnes. bg

Илън Мъск: Биткойн има “забележителна” структура, BTC ходлърите заслужават нобелова награда”

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе