Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Биткойн е печеливша инвестиция в 98,2% от дните на неговото създаване

в Крипто
Loading...

Биткойн е печеливша инвестиция в 98.2% от дните от създаването си, сочат данните от holdcalc.com от 1 юли.

Гледайки 3830 дни назад – на 4 януари 2009 г., един ден след като генезисния блок беше хеширан – данните на holdcalc сочат, че през 3671 от тях е било изгодно да се купува Биткойн (BTC).

Това оставя 69 нерентабилни дни – които включват почти всички дни през декември 2017 г., на върха на историческия бичи пазар, който прати цената на BTC до $ 20,000 – както и почти всички през януари 2018 година.

Най-скорошната група от нерентабилни дни, записани в данните на hodlcalc, е в края на миналия месец – между 25 и 29 юни 2019 г. – когато монетата се търгуваше между $11,170 и $ 12,907.

Паралелно със статистика на holdcalc, анализ на крипто пазара, публикуван от twitter потребителя “CL” на 24 юни, подсказва, че Биткойн навлезна в своята “стелт фаза” на възобновения бичи пазар.

Проучването започва, като отбелязва, че топ монетата вече пресече както своите 50-седмични, така и 50-дневни пълзящи средни, и продължава да анализира реализираната стойност на биткойн – показател, за който се предполага, че първо е предложен от изследовател на Coin Metrics. Реализираната стойност, според проучването, е претеглената UTXO (LINK https://www.investopedia.com/terms/u/utxo.asp) пазарна капитализация на BTC – т.е. мярка за стойността на всички монети в обращение на цената, на която са били последно прехвърлени.

В допълнение към тези технически данни, верижните данни като хеш процент на бикойн, адреси на активни портфейли и транзакции на ден надминават всички високи стойности във времето.

За да твърдят, че монетата вече е в “стелт фаза”, анализаторите предоставят диаграма, показваща логаритмичния ръст на цената на биткойните и обществения интерес – сравнявайки данните на BTC: USD с резултатите от Google Trends за „bitcoin“.

Както беше съобщено по-рано, CryptoKea, инвеститор и стратег, подвизаващ се в Twitter, твърди, че най-вероятният диапазон на корекция на Биткойн е $6,600 – $8,000, докато други са предложили по-умерени оценки от около $9,500. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе