Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Биткойн е новото злато

в Крипто
Loading...

Сътрудникът на Forbes Клем Чеймбърс твърди, че Биткойн постепенно превзема мястото на златото в скорошната си аналитична статия.

Той също така направи бича прогноза за цената на Биткойн, обявявайки края на тежката крипто-зима.

Биткойн зимата свърши, цената се покачва, единственият въпрос е докъде. За сега $ 6,000 е лесна цел и $ 10,000 за монета тази година не е толкова трудна цел.

Чеймбърс изтъква, че златото е било най-добрият начин за запазване на стойността доста дълго време. За много инвеститори то служи като актив за хеджиране срещу акции.

Златото е глобалният актив за хеджиране срещу риск и инвеститорите са невероятно заинтересовани от него.

Има огромна разлика между пазарната капитализация на златото и Биткойн ($ 5 трилиона и $ 0.09 трилиона съответно). Въпреки това, трябва да се има предвид, че златото съществува от много дълго време, докато BTC е зараждащ актив, който е тепърва ще прави преход в юношеството си. Биткойн е сериозен претендент да вземе огромен дял от пазара, който златото доминира.

[…] когато погледнете интереса към финансовите новини, можете да видите, че биткойн яде интереса към златото, поне в САЩ.

Тъй като резкият скок на Биткойн в началото на април, всички бяха прекалено оптимистични за близкото бъдеще, като търговската легенда Питър Бранд твърди, че BTC може да влиза в нова параболична фаза. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе