Бизнесите свързани с марихуана все повече се интересуват от крипто

в Крипто
Loading...

Според неотдавнашен доклад на Моtherboard, Биткойн изглежда много добре в очите на канабис индустрията, която в момента може да се похвали с високи печалби.

Въпреки това, бавно случващото се масово приемане и спекулации свързани с цената възспират търговците на трева да приемат биткойн като сериозна алтернатива.

Биткойн и канабис

Кешът е царя в света на канабиса поради факта, че на бизнесите им е забранено да приемат други форми на плащане. Банките няма да се занимават с марихуаната по една проста причина – те технически нарушават федералния закон. Въпреки факта, че съществуват легални начини за преодоляване на тези ограничения, разходите за спазване на правилата са твърде големи за компаниите в сферата на канабиса. Някои от тях бяха принудени да дават $10,000 на месечна база за просто отваряне на банкова сметка.

Сега, биткойн изглежда ще промени играта. Днес вече хвърли светлина върху приликите между тези две развиващи се (и едва легални) индустрии. Приемането на биткойн директно изглежда като алтернатива, която променя играта.

Все още няма решение?

Биткойн не е непременно приемливо решение, когато става въпрос за закупуване на марихуана. Брук Ройс-Малърс (известна още като “Bitcoin Mom”) притежава редица диспансери заедно с компания за семена. За нея приемането на крипто изглежда като много по-добър вариант от конвенционалните пари, но има някои пречки.

Тя твърди, че много малко хора притежават биткойн и тези, които вече искат да спекулират с цената му, така че те не са склонни да ги харчат за канабис, освен ако няма изгода за тях. Тези, които си купят трева с BTC, могат да спестят десет процента. Теоретично това е чудесна идея, но често тя просто не работи – казва Шейн. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе