Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Бившият адвокат на Тръмп заяви, че е извършил престъпления по негово указание

в Свят
Loading...

Сериозен удар срещу американския президент от страна на един от най-приближените му хора. Бившият личен адвокат на Доналд Тръмп – Майкъл Коен, е признал пред съда, че му е било наредено да извърши престъпление.

Той уредил плащанията за мълчанието на двете жени, които твърдят, че са имали интимна връзка с Тръмп.

Майкъл Коен се е признал за виновен по осем обвинения, включително заобикаляне на данъчните закони, банкова измама и нарушаване на правилата за финансиране на предизборни кампании.

Едното плащане – за порно актрисата Сторми Даниълс, е било на стойност 130 000 долара, а другото – за 150 000 долара, е било за бившия модел на „Плейбой” Карън Макдугъл. Самият Доналд Тръмп отрича и двете афери.

В същото време Тръмп понесе още един много сериозен удар – бившият ръководител на предизборната му кампания Пол Манафорт е признат за виновен по осем от 18-те обвинения в делото за банкова и данъчна измама.

Това е първото дело, произтичащо от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър, за намеса на Русия в изборите през 2016 г. и възможно съглашателство между Москва и екипът на предизборната кампания на  президента Доналд Тръмп.

 

Последни от Свят

Отиди Горе