Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Бермудските острови ще приемат криптовалути за плащане на данъци

в Крипто
Loading...

Жителите на Бермуда вече могат да плащат данъците си в криптовалута.

Правителството на Бермудските острови обяви в сряда, че ще приема плащания в USD Coin (USDC) „за данъци, такси и други правителствени услуги“, според прессъобщение на финансовия крипто стартъп Circle.

USDC е стабилна монета, фиксирана към щатския долар, която бе лансирана преди година от борсата за криптовалути Coinbase и Circle. Към днешна дата, между двата стартъпа са издадени над $1 милиард в USDC.

Имайки предвид, че това е нещо, което за първи път се случва на суверенна държава, Бермуда ще подкрепят USDC, като приемливо средство за плащане на данък за около 60 000 жители.

Нещо повече, подкрепата за други „децентрализирани финансови протоколи и услуги“ извън USDC също работи, като част от по-широка инициатива за интегриране на криптовалутите в официалните правителствени операции.

Бермудските острови също обявиха в сряда, че ще си сътрудничат с блокчейн стартъпа Shyft Network за стартиране на програма за дигитална идентичност в полза на лица, които правят бизнес в страната.

За стремежа на Бермуда за приемане на USDC в страната, изпълнителният директор на Circle, Джеръми Алeр, сподели в имейл до Coindesk:

„Бермудските острови са фокусирани върху предоставянето на възможност за изграждане и предлагане на финансови услуги, използвайки криптовалута и дигитални активи.“

Правителството на Бермуда стартира блокчейна работна група съвместно с Агенцията за бизнес развитие на Бермудските острови (BDA) в края на 2017 г. Всичко това доведе до законодателство за първичните предлагания на монети (ICO) и създаде регулаторен пясъчник за крипто компаниите.

В резултат на благоприятния фокус върху крипто индустрията в страната, Circle наскоро премести там своите операции в края на юли.

Има и други

Бермудските острови не са първите, чието правителство приема плащания в криптовалути.

Миналия ноември Охайо стана първия щат в САЩ, който разрешава плащането на данъци в биткойн . Следваща политическа администрация в щата промени това решение по-рано този месец, позовавайки се на потенциални конфликти със закона на щата Охайо.

По-специално, други национални правителства като това на Маршаловите острови и Китай, работят върху собствените си криптовалути, регулирани от държавата.

„Правителствата навсякъде ще трябва да реагират на тази фундаментална иновация“, казват от Circle в изявление, добавяйки:

„Свалям шапка на премиера на Бермуда, Дейвид Бърт, който продължава да проявява повече лидерство по тези въпроси и застава пред другите правителства по света.“

Cryptodnes. bg

ПО ТЕМАТА

Щатът Джорджия разрешава плащането на данъци с криптовалута

Град в Канада ще приема крипто за плащания на данъци

Жителите на Аризона ще могат да плащат данъците си в биткойни

Германия призна биткойна за законно платежно средство

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе