Банки от 27 държави тестват блокчейн проектa R3

в Блокчейн

Компанията за фирмен блокчейн софтуер R3 и над 50 банки и корпорации успешно тестваха изпращането на потвърждения за транзакции в 27 страни, обхващащи шест континента. Историческият подвиг стана възможен благодарение на платформата Voltron, която е изградена на базата на Corda.

Участващите банки изпратиха писма, гарантиращи, че плащането на купувача към продавача ще бъде получено навреме.

Глобалната проба включваше няколко известни банки, сред които Standard Chartered Bank, Alfa Bank, CIB, CommerzBank, Търговска банка на Катар, Националната банка на Египет, RBI, Société Générale и The Saudi British Bank.

Voltron има за цел да намали времето, необходимо за потвърждаване на акредитив, процес, който обикновено отнема от 5 до 10 дни.

96% от участниците в проучването смятат, че платформата, базирана на блокчейн, ще увеличи скоростта на изпращане на акредитиви до по-малко от 24 часа и че тя също ще намали разходите.

Според съобщението на R3:

Традиционните процеси на търговско финансиране са предимно на хартиен носител, отнемат много време и са предразположени към риск. Според изследване на участниците в проучването, 86% от фирмите смятат, че тези неефективности все повече се превръщат в “нетърпими” както за предприятията, така и за банките. В резултат на това 61% заявяват, че е вероятно да придвижат търговските потоци към „отворена сметка“, което е много по-рискова опция за износителите.

96% от участниците в процеса заявиха, че Voltron ще ускори процеса на акредитиви, ще подобри ефективността и ще намали разходите.

Ръководителят на CIB Innovations в Alfa Bank, Денис Додон, казва, че платформата улеснява споделянето на информация и подобряването на работните процеси.

Всичко се прави в същия интерфейс, който е свързан с всички участници в работния процес. Информацията се споделя незабавно, което значително ще ускори сделката, като оптимизира работата с документи, които биха могли да бъдат поправени в един миг, ако има установени несъответствия. DLL средата, базирана на Corda, създава стойност за всеки участник. Наистина работи на бизнес логика, наречена от R3 „виждам това, което вие виждате. Cryptodnes. bg

Loading...

Последни от Блокчейн

Отиди Горе