Банките продължават да са най-добрият начин да се перат пари

в ПО СВЕТА

Банките продължават да са най-добрият начин да се перат пари – което не е изненада за когото и да било.

На Danske Bank е било наредено да затвори в Естония след скандал включващ пране на пари.

Една от най-често споменаваните причини, че криптовалутите са рисковани е, че престъпниците я използват за пране на пари.

Най-важното обаче е, че щатският долар все още е най-използваната валута за подобна дейност, като банките също играят ключова роля. Тъй като все повече банкови измами се разгадават, това им дава по-малко легитимност и повече за криптиране, децентрализирания начин за провеждане на финанси.

Според Би Би Си, клонът на Данске Банк в Талин трябва да бъде закрит до 19-ти октомври. Банката е в процес на разследване в Дания, Естония, Великобритания и САЩ поради около 200 милиарда евро от Русия, бивши съветски държави и други. Голяма част от тези пари са минали през естонския клон. Временният главен изпълнителен директор Йеспер Нилсен заяви, че банката ще се съобрази и ще затвори клонове в други страни.

Финансовият регулатор на Естония поиска Данске да затвори местния си клон и да изплати депозитите на клиентите си в рамките на осем месеца. Началник на регулаторния орган, Килвар Кеслер, каза следното:

Имаме пълното право да сложим край, веднъж завинаги, на това, тъй като са извършени мащабни нарушения на местните правила и това е нанесло сериозен удар върху репутацията на естонския финансов пазар.

Банките са абсолютни шампиони в прането на пари. Bloomberg дори се създаде графика по-рано този месец, за да подчертае очакваните 2 трилиона долара, които се перат чрез банките всяка година.

Естествено големи образи в крипто направиха изказвания, които изглежда бяха, както се казва, право в десетката. Антъни Помплиано направи особено силен коментар по повод новината.

Хората винаги намират начин. Прането на пари няма да изчезне. Изключително важно е да се подчертае, че криптовалутите не са идейни средства за извършване на подобни финансови престъпление.
Cryptodnes.bg