Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Банките може и да прекратят взаимоотношенията си с Facebook

в Крипто
Loading...

Банките може да се почувстват задължени да спрат да работят с Facebook, ако фирмата пусне своята стабилна монета Libra, според изпълнителния директор на ING, Ралф Хамърс.

Банката може да избере „да не приема клиента“

Вестникът за финансови новини Financial Times, съобщи за забележките на Хамърс на 22-ри октомври. Според доклада, той обясни, че институции като ING трябва да пазят финансовата система, за да предотвратят престъпна дейност. Поради това, опасенията относно потенциала на Libra за незаконно използване могат да доведат до отговор от страна на банките:

„Можем да вземем мерки и да прекратим взаимоотношения с клиента, или да не го приемем въобще, така че това са дискусиите, които би трябвало да провеждате.”

Притесненията за пране на пари продължават да съществуват

Притесненията за пране на пари са породени от страха, че Libra може да позволи на престъпниците бързо да преместят средства през националните граници без никакъв надзор.

Все пак Facebook обеща да не пуска актива, докато организацията не смекчи притесненията на регулатора. Хамърс обясни, че банки като неговата не предприемат високорискови начинания:

Ние сме толкова голяма, регулирана институция, че не искаме да рискуваме нищо. […] Казахме, че ще разгледаме, и ще видим как се развива този проект.

Други банкери са още по-малко отворени към идеята за Libra. Например, изпълнителният директор на JPMorgan Chase, Джейми Димон каза миналата седмица, че предложената от Facebook стабилна монета е „добра идея, която никога няма да се случи“. Хамърс, от друга страна, отбеляза, че според него Libra е инициатива, от която може да се научи много и не трябва да бъде забранена.

Както неотдавна бе съобщено, финансовият министър Нирмала Ситхараман заяви, че Индия, подобно на много други, според нея подхождат с предпазливост по отношение на Libra на Facebook.

Cryptodnes. bg

Libra на Facebook може да се окаже заплаха за настоящата монетарна политика

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе