Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Арабски фонд инвестира в серийното производство на луксозните руски автомобили Aurus

в Свят
Loading...

Фондът за отбрана, сигурност и развитие Tawazun (ОАЕ), ФГУП “НАМИ” и Sollers подписаха договор, с който фондът се присъедини към участниците в ООО “Аурус” с дял от 36%, предаде “Взгляд”. Споразумението бе сключено в рамките на военно-промишленото изложение IDEX.

“Съгласно подписания договор фондът Tawazun придоби 36-процентов дял от ООО “Аурус” и ще инвестира в компанията 110 милиона евро през следващите три години. Средствата ще бъдат използвани за организиране на пълномащабно серийно производство на автомобили Aurus, в тяхното локализиране и в развитието на дистрибуцията им на международните пазари”, заяви руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Според него споразумението предвижда Tawazun да стане генерален дистрибутор на Aurus в Близкия изток и Северна Африка.

През 2018 г. руското министерство на промишлеността и търговията постигна споразумение с Tawazun, НАМИ и Sollers за включването на арабския фонд в капитала на съвместното дружество за производство на Aurus по проекта “Кортеж” и инвестирането на 110 млн. евро в него.

Aurus е пазарното название на проекта “Кортеж” – семейство автомобили луксозен клас, включващ лимузина, седан, микробус и всъдеход. Той се реализира от държавния институт НАМИ със съдействието на компанията Sollers на Вадим Швецов и чуждестранни партньори. Russia Beyond

Последни от Свят

Отиди Горе