Андрей Слабаков за причините, накарали го да участва в евроизборите (АУДИО)

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Андрей Слабаков: ВМРО мислят като мен, затова съм в евролистата им

„Време е някой да започне да прави промени в европейската политика“, каза пред БНР режисьорът и кандидат от листата на ВМРО за депутат в Европейския парламент Андрей Слабаков. Той обясни влизането си в евролистата на ВМРО с това, че мислят в една посока и уточни: „По-скоро те мислят като мен“. Според Слабаков пакетът „Мобилност“ работи против поне 10 държави в Европа.
Каузите, зад които застава, той формулира така:

„Да помагам на Ангел Джамбазки в посоката, в която той е тръгнал като евродепутат, защото той е един от най-работните евродепутати. Трябва да се измисли някакъв смислен закон за емиграцията, тъй като в Европа влизат огромна група хора, които не приемат нашата система. … Трябва да се реши проблемът с огромната неграмотност в ЕС, това създава огромни маси хора, които лесно могат да бъдат манипулирани. Интеграцията на тези хора е проблем, защото те не желаят да се интегрират“.

Като решение на проблема с неграмотността Слабаков предложи мярка: „Отнемане на децата от техните родители и отиването им в приемни семейства, които по-добре ще се грижат за тези деца. Родители, които не пращат децата си на училище, са убили тяхното бъдеще! Това е инкубатор за престъпност – те остават неграмотни и нямат друг избор освен да убиват и да грабят, за да оцелеят, но те не са виновни. Тези родители унищожават децата си. Приемните семейства ще се грижат по-добре за образованието и бъдещето на децата“.

Според Слабаков „циганите в България трябва да подкрепят това предложение“.

Той заяви, че не се притеснява, че ще бъде използван от политиците с рекламна цел, защото има свобода да казва това, което мисли.

Режисьорът изрази готовност да декларира имотите си предварително, без да е длъжен да прави това. Той коментира „Апартаментгейт“ с думите: „Човек е невинен до доказване на противното. Странно е, че са обявени за виновни хора, преди да са завършили разследванията на съответните органи“.

„Интересно е, че от българските евродепутати досега никой не е казал и една дума за изкуство и култура“, коментира още Слабаков в предаването „12+3“ по „Хоризонт“. По думите му трябва да има културен обмен между страните от ЕС, за да можем да се запознаваме с културните продукти на различните държави. „Съществува конфекция от американски филми, а за да гледаш европейски филми, трябва да полагаш нечовешки усилия“, коментира режисьорът.

Интервю на Даниела Големинова с Андрей Слабаков в предаването “12+3“ на БHP

Цялото интервю чуйте от звуковия файл: