„Америка за (унищожаване на) България“ със свежа гавра

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Медийните ястреби на антибългарската фондация „Медиапул“ и „България Аналитика“ днес са зарадвали заблудените си читатели със специален продукт, условно наречен брояч на разходите за проекта АЕЦ „Белене“ в реално време. Той непрестанно цъка и набъбва сметката с по 3,30 лева всяка секунда. Ето как изглежда кретенското творение:

Под генералната сметка, най-горе на снимката, респективно на оригиналната страница на брояча, на фона на снимката, как Бойко Борисов гледа в гьола, са разписани и показани общо ДВАДЕСЕТ отделни пера, по които брояча също начислява различни суми всяка секунда. (Най-горе и в ляво на снимката се вижда оригиналния адрес на брояча, ако кликнете с мишката върху нея.)

От всичките 20 пера по които анал(л)изаторите на фондацията са образували броячи избрах един, за да ви покажа, че пак се гаврят с нас. И това е сумата по арбитражното дело, според което руската „Атомстройекспорт“ осъди българската НЕК да и заплати малко под 1 200 000 000 (милиард и двеста милиона) лева за старото желязо, което после ни беше доставено и стоварено на брега на Дунава за доръждясване. Въпросната продължаваща да набъбва сметка виждате в долната половина на горната снимка.

Тази сума няма как да набъбва, защото сметката е пито – платено. С нарочно приет закон от НС беше уреден заем, БЕЗ ЛИХВЕН, от бюджета на страната към Министерството на енергетиката, което да преведе сумата към НЕК, която пък да се разплати с руските доставчици на старото желязо. Това стана факт още на 8-ми декември 2016-та година. Да, тази сума ще трябва да се върне от НЕК към бюджета, в седем годишен срок от датата на отпускането му, но по нея не текат лихви, така че няма как сумата да набъбва.

И това не е единственото недоразумение от всичките 20 пера, по които анал(л)изаторите на фондацията ни пързалкат. В същото време в посочените 20 пера не е посочено един наистина трупащ се разход, а именно за консервиране, преконсервиране и съхранение на старото желязо, така че то още по-бързо да изгние. Тази сума възлиза на около 6 000 000 (шест милиона) лева годишно. Общо взето работата е изключително некадърна и в разрез с интересите на читателите им да знаят истината.

Защо го правят? Единственият логичен отговор е, че така подготвят матряла за преглъщането на бъдещи ненужни грабежи по неосъществимия проект. Не забравяйте, че САЩ са майката и бащата на световната ядрена мафия и държат да контролират и регулират всички грабежи в тази сфера, независимо в кое кътче на планетата се намира поредната схема.

ВЕСЕЛ ЕЛЕМЕНТ! Гьола, който Борисов наблюдава на горната снимка не е гейзер, така че от него няма как да излиза пара. Предполагам, че снимката е изпратена на българските продажници от американския национален парк Йелоу стоун, който е известен с гейзерите си.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

ПО ТЕМАТА