Американското „Българио, бъди проклета!“ става на 73 години

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Това се е случило на 10-ти декември 1945-та г., в брой №1 на „Бюлетин на атомните учени на Чикаго“, на страница №1, в статия №1.

Бюлетинът започва да излиза точно 123 дни след атомната бомбардировка над Нагасаки, Япония, а основателите му са именно създателите на първите атомни бомби в света.

Концентрираният вид на проклятието изглежда ето така:

„Точно сега Сенатския Комитет по атомна енергия, под председателството на сенатор Макмахон, провежда изслушвания на най-изтъкнатите експерти. Тези изслушвания са може би най-важното нещо, което се случва днес в света. Как Конгреса ще определи позицията си по материята и ще формират позицията на американския народ по отношение на атомната енергия. Дали народа ще подкрепи администрацията или не в атомната им политика ще има много по-голям ефект за бъдещето на тази страна (САЩ – бел. Г. К.) и на целия сват, отколкото гражданските войни в Китай или Иран, или съдбата на Палестина или България.“

Ето и цялата титулна страница на Бюлетина (който се издава и до ден-днешен, но около две години след старта му от името му изпада Чикаго):

А от ТУК можете да разгледате, както целият брой №1, така също почти целият архив от всичко публикувано в Бюлетина за последните 70 години, от електронната библиотека на Google.

Аз наистина приемам горният текст като неприкрито проклятие на САЩ към България, което те неизменно се опитват да въплътят в реалност. Това, обаче, по никакъв начин не ме прави американофил! Далеч съм от мисълта, че американският народ споделя безумните страсти на шепа болни мозъци, които тормозят още стотици милиони и даже милиарди, по целия свят.

На страниците на този блог има множество публикации, които потвърждават прилагането на проклятието в живота. Ето поне две от тях:

Посланикът на САЩ „отговори“ на поставените и от мен въпроси

Фондация „Америка за България“ е терористична, антибългарска организация. 2

Единствено и само от нас си зависи дали ще им позволим да унищожат страната ни и заличат спомена за съществуването ни от човешката история.

Георги Котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)