Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Ал Йо: Да подарим реакторите от “Белене” на Китай или Венецуела

в България
Loading...

“Категоричен противник съм на строежа на АЕЦ „Белене” – без значение кой ще я строи. Не можем да си играем със съдбата и живота на хората в България, заради преследване на икономически интереси”.

Това заяви избраният за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Александър Йорданов. В ефира на “Нова телевизия” той коментира дали е необходим строежа на АЕЦ „Белене” у нас и позицията на страната ни между Запада и Русия.

„Още утре бих подарил тези руските реактори, които са домъкнати тук, на Китай или Венецуела”, добави Йорданов.

По думите му макар мнението му по въпроса да се различава от това на ГЕРБ, то идва от позицията на гражданското право. Според него трябва да различаваме критиката към определена политика от отношението към човека.

“Разговорите с руски политици винаги трябва да се водят с едно наум, че срещу вас стоят хора, които са научени да лъжат”, изтъква Йорданов.

“Правителството има право да действа, както реши. Аз имам гражданско право, аз съм се борил за тази демокрация – всеки да има право на своето мнение”, отговори Йорданов на въпрос няма ли да се конфронтира с колегите си от ГЕРБ, които са за изграждането на “Белене”.


Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност. Моля, подкрепете ни. Сайтът се поддържа с лични средства и всяка финансова помощ, дори и малка е в плюс за каузата му. Ако имате желание, с бутона отдолу, можете да дарите сума по ваше желание. Или станете месечен скромен спонсор. За което Ви Благодарим предварително!

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=77JJJLFTLWDWS&source=url
PayPal бутон

Последни от България

Снимка на деня

Loading... Манфред Вебер и Спящата Красавица. Манфред Вебер и Спящата Красавица. Голяма
Отиди Горе