The Bulgarian Times

Ако до всяко добро същество…

в България
Loading...

Здравейте! Искам да споделя нещо с вас!
Вчера имах рожден ден и моето момченце на 10 г. реши да ми подари орхидея като подарък! Баща му не е в България в момента да му даде парички и той милият си събирал от джобните, които са 1 – 2 лв. на ден и то не всеки ден му ги давам. Та така събрал 19 лв. обадил се на една моя позната от квартала да я помоли да му я купи, а той да ѝ даде паричките! Изненадата беше прекрасна за мен, но искам нещо друго да споделя!
В училище синът ми си броял паричките на чина и момиченцето до него го попитала за какво събира тези пари. Той и споделил, че имам рожден ден и че обожавам орхидеи, че имам над 15 и ги събирам. Затова иска да ми подари мини или както той я нарича бебе орхидея, защото такава съм нямала и много ще се зарадвам! Казал ѝ че се притеснява от това дали ще му стигнат паричките и тогава Ема изважда от портмонето си 5 лв. и му ги дава. Казала му – ето ти тези пари и ги прибави към твоите 19 лв. Вече имаш 24 дано стигнат. Той я попитал защо има в себе си 5 лв., а тя му казала, че това са ѝ паричките за 3 дена. Той я попитал: „Какво ще ядеш тези 3 дена докато си на училище?“ Тя му отговорила: „По-важно е майка ти да е щастлива и да получи подарък, отколкото аз да ям!“
Толкова съм трогната от жеста на това дете, че исках да го споделя с вас. За радост на сина ми орхидейката струваше 17 лв. На другия ден ѝ върна паричките и ѝ благодари за жеста! Тази постъпка от това дете, което дори не ме познава ще помня цял живот!

Симона Иванова, Фейсбук


Дано, дано – текст

Ако до всяко добро същество
застане поне още едно,
ех, ще започне такъв живот,
че само си викам “Дано”.

Ако към тия две същества,
прибавиш и още две,
ти знаеш ли колко прави това?
Най-малко хиляда и две.

Припев:
Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам “Дано”.

Тогава престава да те е страх
и от страха те е срам,
щом има някой с теб, с мен и с тях,
щом няма никой сам.

Щом ти е трудно не се колебай,
не страдай току-така,
ела приятел и лапата дай,
аз ще ти дам ръка.

Припев(х2):
Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам “Дано, дано, дано”.

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе