Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Абсурд! Нова регулация на криптовалутите застрашава пространството

в Крипто
Loading...

Междуправителственият орган, Financial Action Task Force (FATF) се ангажира да накара 200 страни да третират криптовалутните борси като банки.

FATF е сред най-големите заплахи за крипто пространството

Както Bloomberg докладва на 11 юни, актуализация на начина, по който националните регулатори трябва да третират бизнеса, който се занимава с крипто токени, ще бъде официално публикувана на 21-о число от месеца.

Въздействието от подобна промяна не е съвсем ясно, но експертите вече предупреждават, че всеки (независимо дали е бизнес или частен инвеститор), който обменя повече от $1000 в криптовалута, ще трябва да предостави личната си информация.

„Тяхната препоръка би могла да има много по-голямо въздействие, отколкото SEC или който и да е било друг регулатор досега“, каза Ерик Търнър, директор в крипто-изследователската фирма Messari, пред Bloomberg за потенциалните промени в САЩ.

Търнър добави, че това е проблем и е „една от най-големите заплахи за криптовалутите в днешно време“.

„Като част от поетапен подход, FATF ще подготви актуализирани насоки, основани на риска, за регулиране на доставчиците на виртуални услуги. Това включва техния надзор и мониторинг, както и насоки за оперативни и правоприлагащи органи за идентифициране и разследване на незаконна дейност, включваща виртуални активи. До месец юни ще издадем допълнителни инструкции за стандартите и как очакваме те да бъдат приложени“, заяви тогавашният им президент Маршал Билингсли.

Два месеца по-късно, членовете на Г-20 се ангажираха напълно да изпълнят предложенията на организацията.

Изпълнителният директор на Azteco, Акин Фернандес, публикува в Twitter:

Биткойн не е банка. Това не е SWIFT. Това не са пари. Това е просто база данни. Приемете го.

Cryptodnes. bg

На срещата на Г-20 ще се обсъждат крипто регулациите

 

Последни от Крипто

Отиди Горе