Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Япония потвърди първия смъртен случай от радиация след аварията във „Фукушима“

в Свят
Loading...

Япония потвърди първия смъртен случай заради излагане на радиация на служител на опустошената при авария преди седем години атомна електроцентрала „Фукушима“, предава Reuters, цитиран от Фокус.

Аварията от 11 март 2011 г. бе предшествана от след земетресение с магнитуд от девета степен по скалата Рихтер и последвало цунами, което отне живота на 18 хиляди души и доведе до най-тежкото ядрено бедствие след инцидента в Чернобил през 1986 г.

От Министерство на труда и социалната политика на Япония потвърдиха, че семейството на 50-годишния мъж, починал от рак на белия дроб, ще получи обезщетение.

Диагнозата на мъжа е потвърдена през 2016 г. От ведомството поясниха, че след инцидента в АЕЦ „Фукушима“ са регистрирани четири случая на заболяване вследствие на излагане на радиация, но това е първия смъртен случай.

ПО ТЕМАТА:

През 2007 г. канадският журналист Бенджамин Фулфорд направи интервю с японският министър на финансите, в което го пита защо предава японската финансова система в ръцете на група американски и европейски олигарси (Рокфелерови и Ротшилдови), той отговори, че са го заплашили с машината за земетресения…
ВИДЕО: Земетресенията в Япония и ХААРП:

Интервю с Дейвид Рокфелер (ВИДЕО)

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе