Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

в България
Loading...

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива, но засега няма опасност за населените места по поречието на река Арда, съобщи в Ловеч министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

По думите му страната ни е готова дори да предупреди Гърция и Турция, ако се повиши още нивото на язовира и ситуацията не може да бъде овладяна. Радев допълни, че има опасност за две къщи в Карнобат, заради преливна вълна от язовира край село Сърнево.

“Ситуацията е овладяна, но язовирът е под наблюдение. Поставени са двеста чувала с пясък, за да бъдат предпазени къщите на хората.”, каза още министърът. Той добави, че всички водоеми в страната се наблюдават, включително и нивото на река Дунав, което е започнало да се покачва застрашително.

В Ловеч Валентин Радев се срещна с ръководството на ОДМВР – Ловеч , началниците на Районните управления и секторите в дирекцията, както и с областния управител, кметовете на общини и населени места. Той изслуша и годишния отчет на директора на ловешката полиция старши комисар Милен Маринов за дейността на дирекцията. / Епицентър.бг

Последни от България

Отиди Горе