Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Ядреното гориво е менте (АУДИО и ВИДЕО)

в България
Loading...

Преди 21 (двадесет и един) месеца, на 10-ти ноември 2016-та г., заместник-председател на Агенция ядрено регулиране (АЯР) заявява пред БНР, че в блок №6 на АЕЦ “Козлодуй” вече е започнало зареждането на нов вид ядрено гориво и много скоро той ще започне да произвежда повече електроенергия. По-долу можете да чуете целият репортаж 1:1 (6 мин.), а ето как изглежда публикацията и най-важните акценти от сайта на радиото (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимката):

Ето я и кратката история на мощностите от последните малко повече от три години:

Във второто видео по-долу, веднага след радиорепортажа, ще видите оферта от 25-ти юли 2018-та г., за нов вид ядрено гориво, макар сега въвеждащото се още да не е завършило своя пълен 4 годишен цикъл за цялостно зареждане на реактора с него и поне още толкова години за нормална експлоатация. По време на офертата първият заместник генерален директор на Росатом Кирил Комаров не споменава нито звук, защо сега въвеждащото се гориво не води до обещаното повишаване на мощността. А и от “българските журналисти” никой не се сеща да го попита. Аз НЕ БЯХ ДОПУСНАТ да участвам в това мероприятие, въпреки изричното ми желание и гражданско право.

В последното видео най-долу ще видите тази част от пресконференцията на руския президент Владимир Путин и българския премиер Бойко Борисов, от 30-ти май 2018-та г., в Кремъл, касаеща сътрудничеството в областта на ядрената енергетика. В словото си Путин най-подробно и детайлно изрежда всички кранчета по които се източва (из)родната АЕЦ и изразява готовност за още по-голям кран от АЕЦ “Белене”, но пропуска да спомене за програмата за повишаване на мощностите. Причината за това е, че нейното изпълнение е най-лесно проверимо, даже от тройкаджия от 5-ти клас.

Останалите доказателства за тази гигантска грабителска схема за сега ще ви ги спестя, защото вие и без това няма да ги разпространите към останалите жертви? От тях ще се възползва само ядрената мафия, за да им търси “обяснения”.

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

ПО ТЕМАТА:

 

Последни от България

Отиди Горе