«Ще изтрием САЩ от лицето на Земята!»

Официалният представител на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че по време на телефонни преговори на президента Ердоган с президента на Русия Владимир Путин не са отправяни никакви молби за финансова помощ.

НЕ Е ИМАЛО МОЛБА ЗА ФИНАНСОВА ПОМОЩ

«Не, никакви молби не са постъпвали. Винаги се обсъждат конкретни големи проекти, които са на дневен ред.

Обсъждат се такива енергийни проекти, като газопроводът «Турски поток» и АЕЦ «Акую».

Наред с това съвместният инвестиционен фонд, чиято дейност трябва да се напълни с конкретика, нашите компании активно действат на взаимна основа.

Ето тези въпроси се обсъждат», отбеляза Песков.

ТЪРГОВИЯТА С ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВА С НАЦИОНАЛНИ ВАЛУТИ

Дмитрий Песков, отговаряйки на призива на Ердоган да се води търговия с използването на национални валути, отбеляза, че Русия се старае да реализира това в търговията с всички страни.

Официалният представител на Кремъл подчерта, че по време на двустранните преговори с Турция тази тема се е повдигала многократно, на реализирането на този модел изисква стриктни действия.

Ердоган заяви, че Турция започва работа по въвеждането на търговия на базата на националните валути с Китай, Русия и Украйна.

Коментари на читатели:

muratti: Нима все още не са започнали търговия с националните валути?

tatar ramazan: Когато с Китай, Русия и Иран започне търговия с националните валути, до голяма степен ще решим проблема, наречен долар..

Demir Diken: Призовавам всички патриоти да бойкотират стоките от САЩ. Канадците в момента бойкотират американските стоки. Аз също много години бойкотирам продукцията на Apple, Coca-Cola и прочие.

abd nin sonu yakın: Краят на САЩ се вижда. Във всяко добро има и зло, а във всяко зло има и добро.

kobra: Ако купуваме природния газ с рубли, това ще е достатъчно. А руснаците да си плащат почивката в Турция също с рубли. Взаимна изгода.

dengesiz: Русия, Иран, Турция, Китай — ако поискаме, ще изтрием САЩ от лицето на земята, дай боже да настъпят тези времена.

Sıradan Biri: На правилен път сме. Какво е това долар, щом имаме национални валути?!

kartal: Трябва спешно да се създаде азиатски съюз и да се премине към единна валута. Русия, Иран, Китай, Азербайджан, Турция и турскоезичните държави трябва да използват единна валута. Тогава да видим какво ще стане с долара и еврото.

vatan: Русия е най-разумната държава, с която в момента можем да си сътрудничим. Защото се намираме в един регион, в момента имаме еднакви интереси. Русия не желае лошото на Турция. Затворете Инджирлик, да направим съвместна база с Русия, затворете проливите за САЩ, забранете валутата им, това ще бъде достатъчно, за да осъзнаят силата на Турция…

Заявете пред целия свят, че с този бизнесмен-психопат е невъзможно да се води диалог.

çok beklersin: Никой няма да закрие Инджирлик. Ако можеше, Ердоган отдавна щеше да го направи.

Cesur: Това ще бъде най-сериозният удар по САЩ, трябва да започне незабавно…

Hasan: А ние какво ще продаваме на Русия в замяна на купувания от нас природен газ? Домати? ха-ха-ха…

Превод и редакция: Петя Паликрушева, News Front

Източник: http://www.ensonhaber.com/peskova-putin-erdogan-gorusmesi-soruldu.html